Συμβούλιο της Ευρώπης: Συναντήσεις της ΠτΔ με τους ομολόγους της Ισλανδίας και Φινλανδίας στο Ρέικιαβικ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, είχε χθες διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ισλανδίας, Γκούντνι Θορλάσιους Γιοχάνεσον, καθώς και με τον Πρόεδρο της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο, στο περιθώριο των εργασιών της 4ης Συνόδου Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεω ν του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιείται στο Ρέικιαβικ.

Η κα Σακελλαροπούλου συνεχάρη τον Ισλανδό ομόλογό της, για την πετυχημένη Προεδρία της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και επεσήμανε ότι η Σύνοδος του Ρέικιαβικ αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία επιβεβαίωσης των κοινών αρχών και αξιών των ευρωπαϊκών κρατών.

Σε ότι αφορά τις διμερείς σχέσεις, η ΠτΔ εξέφρασε την επιθυμία για ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Ισλανδίας, ιδίως στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπου οι δύο χώρες μπορούν να ανταλλάξουν τεχνογνωσία.

Κατά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Φινλανδίας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Σάουλι Νιινίστο για την ένταξη της χώρας του, στο ΝΑΤΟ και εξέφρασε την επιθυμία της Ελλάδας για εποικοδομητική συνεργασία και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *