Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού διοργανώνεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη καθώς από το πρωί έχει ξεκινήσει το επίσημο πρόγραμμα του 17ου διεθνή μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος.

Διαβάστε – Θεσσαλονίκη: Σήμερα ο διεθνής μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» – Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Ένα ανθρώπινο ποτάμι με αθλητές όλων των ηλικιών συμμετέχουν στις διαδρομές του Μαραθωνίου με εξέχουσα αυτή που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη με εκκίνηση από την Πέλλα, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες αθλητές από όλον τον κόσμο.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 17ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin περιλαμβάνει τον Μαραθώνιο δρόμο (ώρα έναρξης: 07:45, αφετηρία: Πέλλα), καθώς επίσης τον Δρόμο Υγείας 10.000μ. (ώρα έναρξης 09:00, αφετηρία: Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων) και τον Δρόμο Υγείας 5.000μ. (ώρα έναρξης: 13:00, αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης).

Ο πρώτος τερματισμός ωστόσο έγινε από μαθητές δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν σε έναν μικρό αγώνα 1000 μέτρων με αφετηρία την Πλατεία Αριστοτέλους και κατάληξη το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Παράλληλα, λίγο πριν δόθηκε και η εκκίνηση του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *