Όπως ανακοινώθηκε, τα ανώτατα στελέχη της Geely Holdings και της Changan Automobile, δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες της Κίνας, αποφάσισαν να συνεργαστούν.

Το σχέδιο της στρατηγικής συνεργασίας τής Geely με την Changan προβλέπει την αύξηση του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματός τους στον τομέα δημιουργίας καινούργιων αυτοκινήτων αλλά και σύγχρονης τεχνολογίας και νέων πλατφορμών γι’ αυτά.

Ωστόσο, η συνεργασία τους μάλλον δεν θα περιοριστεί μόνο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Κι αυτό επειδή και οι δύο εταιρείες ασχολούνται, επίσης, και στους τομείς της ενέργειας, της κινητικότητας και της τεχνητής νοημοσύνης, μέσω των αντίστοιχων θυγατρικών εταιρειών που ανήκουν στους δύο ομίλους.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επεκταθούν δυναμικότερα και σε άλλες αγορές, όπως την ευρωπαϊκή ή την αμερικανική, πέραν της ασιατικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων για την περυσινή χρονιά που ανακοίνωσαν πρόσφατα, η Changan κατετάγη στην τρίτη θέση της λίστας μεταξύ των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών και η Geely στην πέμπτη, αντίστοιχα.

Στην επίσημη ανακοίνωση μετά την υπογραφή για τη συνεργασία τους αναφέρεται ότι ο κοινός στόχος τους θα είναι η ανάπτυξη τεχνολογίας και τεχνογνωσίας για την εξέλιξη και κατασκευή καινούργιων αμιγώς ηλεκτροκίνητων νέων μοντέλων. ΄

Επίσης, ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεργαστούν και στους τομείς παραγωγής ημιαγωγών, μπαταριών αλλά και του απαραίτητου λογισμικού για οχήματα αυτόνομης οδήγησης.

Τέλος, θα αναπτύξουν και τη δυνατότητα των νέων μοντέλων τους να αλλάζουν τις αποφορτισμένες μπαταρίες τους με ήδη φορτισμένες για να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται τώρα με τον κλασικό τρόπο (μέσω καλωδίου).

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *