Ο Παναθηναϊκός αρχίζει και επίσημα να μετρά αντίστροφα για την ανέγερση του γηπέδου στον Βοτανικό, καθώς «έπεσαν» οι υπογραφές στις τελικές συμβάσεις του έργου.

Οι υπογραφές ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων και στην κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ Α.Ε.-ΑΚΤΩΡ Α.ΤΕ.-ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ έπεσαν το απόγευμα της Παρασκευής και πλέον σε 36 μήνες ο Παναθηναϊκός θα έχει το δικό του γήπεδο.

«Πριν από λίγα λεπτά, στον Δήμο Αθηναίων υπεγράφη η Σύμβαση με τον οριστικό Ανάδοχο της Κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Ένα όνειρο χρόνων αλλά και ένας στόχος μου από την έναρξη της θητείας μου έγινε πραγματικότητα. Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την μεγάλη επιτυχία» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε χαρούμενος και περήφανος.

«Οι σημερινές υπογραφές είναι με πράσινο μελάνι, αλλάζουν τα πάντα εντός κι εκτός γηπέδου. Είναι βαριές σαν την ιστορία του Παναθηναϊκού και της Αθήνας. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό και στην ομάδα του Παναθηναϊκού.

Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος ως Αθηναίος, ως δήμαρχος και φίλος του Παναθηναϊκού. Θα αισθάνομαι πραγματικά ολοκληρωμένος αν σε 36 μήνες από τώρα μπούμε στο νέο μας γήπεδο», είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έκανε λόγο για μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της, τονίζοντας ότι σε 36 μήνες οι «πράσινοι» θα έχουν το πιο σύγχρονο γήπεδο στην Ελλάδα.

«Σε 36 μήνες ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει το πιο σύγχρονο γήπεδο της Ελλάδας.

Με την υπογραφή της σημερινής τελικής σύμβασης για την κατασκευή του έργου αρχίζει να μετράει αντίστροφα η προθεσμία για την παράδοσή του. Κατ’ επέκταση, αυτή είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ιστορίας του Παναθηναϊκού από το 1908 έως σήμερα.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους εμπλεκόμενους που συνέβαλαν προκειμένου να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, και ιδιαίτερα τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τους υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη, Κώστα Σκρέκα και Θεόδωρο Σκυλακάκη και βέβαια τον δήμαρχο της Αθήνας, κ. Κώστα Μπακογιάννη».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *