Πάτρα: Κέρδισαν οι συμβασιούχοι του Δήμου, κόλαφος για Πελετίδη

Κέρδισαν οι συμβασιούχοι της Κοινωφελούς Εργασίας του Δήμου Πατρέων, την δίκη και επιστρέφουν για δουλειά στο Δήμο Πατρέων. Από την Τρίτη θα βρίσκονται ξανά στις θέσεις τους και θα παραμείνουν, με βάση την απόφαση μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου 2023.

Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Λασιθίου, ενώ ο Δήμος Πατρέων είχε παρασταθεί εναντίον των εργαζομένων, με τρεις δικηγόρους.

Ο επικεφαλής της “Νέας Πάτρας” Νίκος Νικολόπουλος, σημείωσε για την εξέλιξη αυτή: 

“Νίκη των Συμβασιούχων του Δήμου Πατρέων, ενάντια στην Κομμουνιστική εκμετάλλευση και Υποκρισία.

Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου στο Λασίθι για τους συμβασιούχους του Δήμου Πατρέων, αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών που οι ίδιοι κατέβαλαν αλλά και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αποτελεί παράλληλα και κόλαφος, τόσο για την Δημοτική Αρχή της Λαϊκής Υποκρισίας, όσο και προσωπικά για τον απερχόμενο Δήμαρχο, λίγα εικοσιτετράωρα πριν την Απεργία της Πρωτομαγιάς.

Αποτελεί Νίκη και για όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας, που βρίσκονται όμηροι διαχρονικά των Κυβερνητικών Επιλογών και της Κομμουνιστικής Εκμετάλλευσης.

Αποτελεί Νίκη του Λαού για μια Νέα Ελλάδα που ανατέλλει στις 21 Μαΐου, αλλά και της Νέας Πάτρας που οραματιζόμαστε.”

Ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών, Γιώργος Ρώρος σημείωσε για την δικαστική απόφαση:

“Σημαντική ημέρα, δικαίωσης των εργαζομένων της κοινωφελούς στο Δήμο Πατρέων, από το δικαστήριο του Λασιθίου. Οι εργαζόμενοι μετά από πρόταση που έφερε η αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο και πάρα την παρελκυστική πολιτική της Λαϊκής Συσπείρωσης και του Δημάρχου κ. Πελετίδη, με τις ψήφους της αντιπολίτευσης προσέφυγαν στο Λασίθι. Η Δημοτική Αρχή Πελετίδη έστειλε τη νομική υπηρεσία να καταθέσει κατά των εργαζομένων. Η δικαίωση των εργαζομένων αποτελεί και δικαίωση της αντιπολίτευσης που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα τους.

Την Πρωτομαγιά η Λαϊκή Συσπείρωση και ο κ. Πελετίδης, χωρίς να κοκκινίζουν θα αναφωνήσουν “νόμος είναι το δίκιο του εργάτη”;

Από την Κρήτη, όπου παραστάθηκε ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος στο πλευρό των εργαζομένων, ανέφερε:

Μεγάλη νίκη για τους 436 εργαζόμενους συνδημότες της Πάτρας και τις οικογένειες τους. Πανελλήνιας σημασίας η απόφαση υπέρ των εργαζομένων που ανοίγει δρόμο και για να κερδηθούν προσφυγές εργαζομένων  και από άλλους Δήμους.

Η άρτια δικηγορική συνδρομή και ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος με μια δυναμική και τεκμηριωμένη κατάθεση 40 λεπτών στο Δικαστήριο που έγινε στο Λασίθι, πέτυχαν να γίνουν δεκτά τα αιτήματα των εργαζομένων.

Γεγονός τεράστιας σημασίας, αν αναλογιστούμε ότι κάτι τέτοιο δεν πέτυχε ούτε ο Δήμος Ηρακλείου σε πρόσφατο δικαστήριο, ούτε άλλο Δήμοι μέχρι τώρα. Απατώντας στα καίρια ερωτήματα  του Προέδρου ως προς τις ελλείψεις προσωπικού κατέθεσε δηλώσεις της ίδιας της Δημοτικής αρχής για τα 400 και πλέον κενά που υπάρχουν και που προξενούν δυσλειτουργία στις δημοτικές υπηρεσίες από την υποστελέχωση.

Είναι άκρως απαραίτητοι όλοι και με ευθύνη για το συμφέρον των δημοτών το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να στηρίξει το αίτημα τους.

Όσον αφορά τα οικονομικά του Δήμου αποκάλυψε μεταξύ των άλλων έγγραφα για τα 33 εκατομμύρια ευρώ της τελευταίας τετραετίας που παραμένουν ανείσπρακτα και επίσης τα μη προϋπολογισμένα έσοδα από διάφορες πηγές.”

Πηγή: patranews.gr

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *