Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία σε όλη την Επικράτεια

Από τις 7 το πρωί οι κάλπες στην επικράτεια είναι ανοιχτές, με την διαδικασία να εξελίσσεται ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους είναι περίπου 9,8 εκατ. ψηφοφόροι, εκ των οποίων για πρώτη φορά έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν σχεδόν 400.000 νέοι εκλογείς.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου οι εκλογείς είναι 258.729 και η ψηφοφορία διεξαγεται σε 575 εκλογικά τμήματα και σε έξι τμήματα για τους ετεροδημότες, ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου οι 67.914 εκλογείς, θα ψηφίσουν σε 170 εκλογικά τμήματα και ένα τμήμα ετεροδημοτών.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, η προσέλευση τις πρώτες ώρες της εκλογικής διαδικασίας είναι υποτονική, ωστόσο όπως σημειώνει “σε κάθε ψηφοφορία είναι σύνηθες η ζωηρή προσέλευση να εκκινεί από τις μεσημβρινές ώρες”. Το ίδιο σκηνικό επικρατεί και στο Λασιθι σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Ανδρουλάκη, ο οποίος επισήμανε ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και πως όσοι επέλεξαν να ψηφίσουν νωρίς το πρωί , το έπραξαν χωρίς ουρές και καθυστερήσεις.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία στο νομό Ρεθύμνου. Ο μηχανισμός για την οργάνωση και εποπτεία των εκλογών στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για τα 211 εκλογικά τμήματα που υποδέχονται τους 73.386 εκλογείς, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης Μαρία Λιονή.

Στα εκλογικά τμήματα της πόλης του Ρεθύμνου δεν υπάρχει ακόμα ιδιαίτερη κίνηση, η οποία όμως αναμένεται αργότερα, εν αντιθέσει με την ενδοχώρα. Την ψήφο των πολιτών του νομού διεκδικούν 55 υποψήφιοι 27 κομμάτων και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης Μαρία Λιονή, “να είναι σίγουροι πως όλα λειτουργούν κανονικά όπως ο νόμος και οι διαδικασίες προβλέπουν”. Σύμφωνα με την κ. Λιονή υπήρξαν μικρά προβλήματα με εκλογικούς αντιπροσώπους σε ορισμένα τμήματα τα οποία όμως διευθετήθηκαν.

Ομαλά διεξάγονται οι εκλογές και στα νησιά της περιφέρειας βορείου Αιγαίου

Κανονικά ξεκίνησε από το πρωί η εκλογική αντιπροσωπία σε όλα τα νησιά της περιφέρειας βορείου Αιγαίου. Ιδιαίτερα ας σημειωθεί ότι σε αντίθεση με άλλες εκλογικές διαδικασίες η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά και σε όλα τα μικρονήσια αφού εκλογική αντιπρόσωποι και η εκλογικοί σάκοι έφτασαν στην ώρα τους.

Χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα εξελίσσεται η ψηφοφορία και στους πέντε νομούς της Στερεάς Ελλάδας- τη Φθιώτιδα, ην Εύβοια, τη Φωκίδα, τη Βοιωτία και την Ευρυτανία.

Από τις 7 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες, μέχρι αυτή την ώρα υπάρχει καλή ροή προσέλευσης ενώ αναμένεται μεγαλύτερη κίνηση προς το μεσημέρι.

Στην Περιφέρεια Στερεάς λειτουργούν συνολικά 1.316 εκλογικά τμήματα από τα οποία 455 στην Εύβοια, 366 στην Φθιώτιδα, 232 στην Βοιωτία, 139 στη Φωκίδα και 124 στην Ευρυτανία.

Χωρίς προβλήματα ή κάποιες ελλείψεις ξεκίνησε από τις 7 το πρωί η ψηφοφορία για τις εθνικές εκλογές στην Μαγνησία. Οι ψηφοφόροι προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα του Βόλου, της υπόλοιπης Μαγνησίας και των Σποράδων, που ανέρχονται συνολικά σε 355 μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται 2 εκλογικά τμήματα σε Καταστήματα Κράτησης και 4 ετεροδημοτών, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Συνολικά 31 συνδυασμοί κομμάτων δίνουν τη μάχη της κάλπης στη Μαγνησία και μαζί τους 102 συνολικά υποψήφιοι διεκδικούν την σταυροδοσία των εκλογέων που ανέρχονται σε 174.567 στην Μαγνησία.

Χωρίς προβλήματα, ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία και στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου. Το σύνολο των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους ανέρχεται σε 371.234

Στα Ιωάννινα, οι ψηφοφόροι προσέρχονται σε 491 εκλογικά τμήματα στα οποία περιλαμβάνεται και ένα ειδικό, στο σωφρονιστικό κατάστημα Σταυρακίου.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του νομού Ιωαννίνων ήταν 172.804 και η συμμετοχή είχε φτάσει στο 57,6%.

Σε 202 εκλογικά τμήματα, προσέρχονται οι ψηφοφόροι του Νομού ‘Αρτας. Ανάμεσά τους και ένα μεικτό ειδικό τμήμα ετεροδημοτών, το οποίο λειτουργεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο ‘Αρτας,

Στις εθνικές εκλογές του 2019 ήταν 79.097 εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και η συμμετοχή στην ψηφοφορία έφθασε το 62,55%.

Στους άλλους δύο νομούς της Ηπείρου, η κάλπη άνοιξε σε 166 εκλογικά τμήματα στη Θεσπρωτία και σε 158 στην Πρέβεζα.

Κανονικά και χωρίς να έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται από τις 7 το πρωί η εκλογική διαδικασία στα Χανιά.

Σ’ όλα τα εκλογικά τμήματα προσήλθαν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι , ενώ και σε αυτή την εκλογική διαδικασία υπάρχουν ελλείψεις στη σύνθεση των εφορευτικών επιτροπών.

Στην Περιφερειακή ενότητα Χανίων θα ψηφίσουν 143.879 εκλογείς σε 338 εκλογικά τμήματα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και 2 ειδικά εκλογικά τμήματα ενώ 4 είναι τα τμήματα ετεροδημοτών.

Στην Π.Ε. Χανίων έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία 30 κόμματα, οι υποψήφιοι βουλευτές είναι 94 και οι βουλευτικές έδρες 4. Από τα 30 κόμματα τα 9 έχουν πλήρη σύνθεση 6 υποψηφίων.

Κανονικά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Κανονικά ξεκίνησε και συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ το μόνο πρόβλημα που καταγράφεται είναι οι απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν συνολικά 1.596 εκλογικά τμήματα και πέντε ειδικά εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών, ενώ ο αριθμός των εκλογέων ανέρχεται στους 691.887.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *