Ο CEO της Formula 1 απάντησε σε όσους έχουν επικρίνει τις πρόσφατες επιλογές του σπορ στον τρόπο διεξαγωγής των αγωνιστικών τριημέρων.

Αρκετοί οδηγοί είχαν εκφράσει δημοσίως την δυσαρέσκειά τους για μία σειρά από ζητήματα. Το κυριότερο ήταν η αύξηση των αγώνων Sprint για φέτος αλλά και η αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής τους.

Επιπλέον, πολλοί είχαν σχολιάσει αρνητικά την παρουσίαση των οδηγών πριν το GP του Μαϊάμι. Ο Ντομενικάλι απάντησε στα σχόλια αυτά λέγοντας ότι εκτιμά την αντίθετη άποψη, ωστόσο η F1 δεν έχει την πολυτέλεια να επαναπαυτεί στην εποχή που ζούμε. Μιλώντας στην Daily Mail, ο Ντομενικάλι υπενθύμισε στους οδηγούς ότι αποτελούν κομμάτι ενός ευρύτερου συνόλου.

«Δεν επιθυμώ μια κοινωνία στην οποίαν οι άνθρωποι δεν θα λένε αυτό που θέλουν» δήλωσε ο Ιταλός. «Ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να θυμούνται ότι αποτελούν κομμάτι μία πιο μεγάλης εικόνας. Δεν πρέπει να είμαστε εγωιστές» συμπλήρωσε.

«Το σπορ αυτό μεγαλώνει επειδή εμείς (σ.σ. εννοεί τους ιθύνοντες) σκεπτόμαστε μεγαλόπνοα» συνέχισε ο CEO της F1. «Μερικές φορές ίσως κάποιες επιλογές μας ξεβολεύουν ορισμένους. Αλλά δεν έχουμε την πολυτέλεια του να τεμπελιάσουμε ή να επαναπαυτούμε. Έχουμε νέο κοινό το οποίο πρέπει να αποζημιώνεται -ει δυνατόν- σε όλο το τριήμερο. Και όχι να βλέπει τα αυτοκίνητα να κάνουν κύκλους προς όφελος των μηχανικών και τον οδηγών» υπογράμμισε.

Επιπλέον ο Ντομενικάλι απάντησε και στις δηλώσεις του Μαξ Φερστάπεν για το ότι η F1 βαδίζει σε λάθος κατεύθυνση και ότι αυτό τον κάνει να σκέπτεται ακόμη και την αποχώρηση στο εγγύς μέλλον. «Συζήτησα τα θέματα αυτά με τον Μαξ πριν το Μαϊάμι. Μου είπε ότι αγαπάει το σπορ. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πιστεύω, μάλιστα, ότι θα μείνει πολύ περισσότερο από όσο εγώ» σημείωσε ο Ιταλός.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *