Νέες δράσεις κατάρτισης 2.000 ανέργων της Δυτικής Μακεδονίας

Eγκρίθηκαν νέες ολοκληρωμένες δράσεις για 2.000 ωφελούμενους ανέργους στη Δυτική Μακεδονία. Οι εν λόγω δράσεις, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιου για θέματα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Νίκου Παπαθανάση, εντάσσονται στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027 με τίτλο «Ολοκληρωμένα Προγράμματα Προώθησης στην Απασχόληση για Ανέργους στις περιοχές ΔΑΜ».

Πρόκειται για δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης συνολικού προϋπολογισμού 12.732.962 ευρώ, με δικαιούχους τα Επιμελητήρια Δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά:

Επιμελητήριο Κοζάνης: 3.227.750 ευρώ
Επιμελητήριο Φλώρινας: 3.668.750 ευρώ
Επιμελητήριο Καστοριάς: 3.303.750 ευρώ
Επιμελητήριο Γρεβενών: 2.532.712 ευρώ.
Με αυτόν τον τρόπο, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, γίνεται πράξη μια από τις βασικές προτεραιότητες του σχεδιασμού Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, που αφορά στη χρηματοδότηση δράσεων για την ενδυνάμωση των ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού στην Δυτική Μακεδονία.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Ειδική Υπηρεσία Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, μέσω της προαναφερθείσας συνεργασίας με τα επιμελητήρια, στοχεύει στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *