Εάν η πολιτική χρειάζεται μάρκετινγκ τότε, να πούμε ότι δεν έχουμε υποψηφιότητες αλλά τοποθετήσεις προϊόντων σε μια βιτρίνα.

Ψηφίστε περιεχόμενο πολιτικού προγράμματος, όχι διαφημίσεις

Ότι δεν παίρνουμε πολιτικές αποφάσεις, αλλά διαλέγουμε γιαούρτι.

Ότι δεν κρίνουμε το μέλλον της χώρας, αλλά το είδος χαρτιού που θέλουμε στην τουαλέτα.

Δεν θα πω σε κανέναν τι θα ψηφίσει.

Μπορώ, όμως, να του πω ότι στο κόμμα που θα διαλέξει πρέπει να μαυρίσει τους υποψηφίους που συμπεριφέρονται ως προϊόντα.

Που επιδίδονται σε ένα χωρίς προηγούμενο διαφημιστικό κιτς.

Που έχουν κάνει τους διαφημιστές χαρούμενους και τους ψηφοφόρους απελπισμένους γιατί ψάχνουν να βρουν κάποια ή κάποιον που έχει κάτι να πει και δεν χαϊδεύει απλώς γατιά ή δεν χαμογελάει ή δεν χορεύει ή τραγουδά.

Πρόσφατα Άρθρα Άποψη Άποψη Οι γυναίκες στη Βουλή – Ένα ακόμη στοίχημα των εκλογών Η αυριανή κάλπη θα έχει ένα επιπλέον ενδιαφέρον: μετά το #metoo (ειδικά μετά το #metoo) , tην αύξηση της έμφυλης βίας, τις γυναικοκτονίες και τις γυναικείες διεκδικήσεις, πόσες γυναίκες θα εκπροσωπήσουν τον ελληνικό λαό; 20/05/2023 15:14 Άποψη Mykonos και Μύκονος Το νησί αναζητά τα νέα του όρια, που αναπόφευκτα θα τα θέσουν οι νέοι άνθρωποί του 20/05/2023 07:00 Άποψη Μην ταράξουμε τους ψηφοφόρους… Οι άτολμες προτάσεις των κομμάτων 20/05/2023 06:56 Άποψη Το ζητούμενο παραμένει η αλλαγή Ανεξαρτήτως εάν υπάρχουν οι πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να τη φέρουν, η ελληνική κοινωνία έχει ένα βαθύτερο αίτημα αλλαγής 19/05/2023 22:08 Άποψη Δέκα λεπτά (μπασκετικό) κήρυγμα Τέτοιου είδους ανατροπές είναι βγαλμένες από την «στρατόσφαιρα» της ομάδας του λιμανιού 19/05/2023 21:19 Άποψη Γιατί πέτυχε η πολιτική για τον τουρισμό Τα ρεκόρ είναι ευπρόσδεκτα, ειδικά σε μια πολύ δύσκολη οικονομική και γεωπολιτική συγκυρία. Η διάρκεια της επιτυχίας όμως, αλλά και η ευρύτερη διάχυση του τουριστικού εισοδήματος, προϋποθέτουν στρατηγική και διαμόρφωση πολιτικών 19/05/2023 20:00 Video Άποψη Εκλογικό αποτέλεσμα στο… 90ο λεπτό Μια ανάλυση της συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο in 19/05/2023 16:27 Άποψη Πέρα από τις κάλπες Η βελτίωση κάποιων οικονομικών δεικτών δεν σημαίνει ότι έχει αναιρεθεί μια βαθύτερη συνθήκη επισφάλειας και ανασφάλειας για το μέλλον 19/05/2023 10:49 Άποψη Η επαγγελματική κατάρτιση χωρίς ηττοπάθειες και αποκλεισμούς Είναι κρίσιμο να δώσουμε επιτέλους στην γνώση και τη μάθηση τη θέση που πραγματικά αξίζει να έχει τόσο στην ζωή των εργαζόμενων, όσο και στην παραγωγική λειτουργία των επιχειρήσεων 19/05/2023 10:15 Άποψη Ποιοι και γιατί τρέμουν για την αποχή και τους αναποφάσιστους Εκλογικοί τριγμοί του 2023 19/05/2023 06:06

Και μην μου πει κανείς «ναι, αλλά τα views είναι χιλιάδες και οι κοινοποιήσεις πολλές δεκάδες», γιατί αυτό που δεν καταλαβαίνει είναι ότι οι άνθρωποι προφανώς και βλέπουν ή και κοινοποιούν πλήθος από χαζομάρες, χωρίς προφανώς να τις παίρνουν σοβαρά.

Υπό κανονικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση.

Σε άλλες εποχές ήταν πολύ πιο σαφές ότι οι πολίτες μπορούσαν να καταλάβουν τι είναι προεκλογικό μάρκετινγκ και τι είναι προεκλογική εκστρατεία.

Όμως, δεν ζούμε σε κανονικές συνθήκες.

Μαυρίστε το πολιτικό μάρκετινγκ – Δεν διαλέγετε γιαούρτι, για τη ζωή σας αποφασίζετε

Είναι τέτοιος ο καταιγισμός του πολιτικού μάρκετινγκ που οι ψηφοφόροι έχουν χάσει το μέτρο.

Αρχίζουν και πιστεύουν ότι αυτό είναι πια η πολιτική επικοινωνία.

Αυτό δεν πρέπει να γίνει.

Κάθε κόμμα έχει το περιεχόμενό του και τη στρατηγική του.

Και έχει και υποψηφίους που κυρίως έδωσαν έμφαση στο περιεχόμενο και υποψηφίους που επένδυσαν στη διαφήμιση και το μάρκετινγκ.

Στηρίξτε τους πρώτους και μαυρίστε τους δεύτερους.

Προσπεράστε το μάρκετινγκ, και ψάξτε την ουσία.

Είτε διαλέγετε κόμμα, είτε διαλέγετε υποψήφιο.

Το ξαναλέω: δεν διαλέγετε γιαούρτι, για τη ζωή σας αποφασίζετε.

Για το μέλλον το δικό σας αποφασίζετε και για το μέλλον των παιδιών σας, για τη χώρα στην οποία θέλετε να ζείτε, τη δημοκρατία που θέλετε να έχετε, το κοινωνικό κράτος που έχετε ανάγκη.

Μη χαραμίσετε την ψήφο σας.

Μην σπαταλήσετε τη δύναμή σας

«Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου».

Αβραάμ Λίνκολν – Αμερικανός πρόεδρος

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *