Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες σε δήμους και Δασαρχείο μετά από αναφορές για εμφάνιση αρκούδας στον ορεινό όγκο του Χορτιάτη πέριξ της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στους δήμους Πυλαίας Χορτιάτης και Θέρμης, κοντά, μάλιστα, σε κατοικημένες περιοχές.

Πρόκειται, όπως όλα δείχνουν, για την ίδια νεαρή αρσενική αρκούδα που είχε κάνει την εμφάνισή της το προηγούμενο διάστημα σε περιοχές της ορεινής Χαλκιδικής, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε μελίσσια, πονοκέφαλο σε αγρότες και κτηνοτρόφους και αναστάτωσε στους κατοίκους του Ταξιάρχη, του Πολυγύρου και του Βάβδου.

Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη εμφάνιση αρκούδας σε ορεινό όγκο στα περίχωρα της πόλης της Θεσσαλονίκης. Την Τρίτη το πρωί μελισσοκόμος ειδοποίησε την περιβαλλοντική οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση «Καλλιστώ» ότι είδε ζημιές στα μελίσσια του στην περιοχή του Χορτιάτη.

Έκανε μια… βόλτα και στον δήμο Θέρμης

Να σημειωθεί πως ζημιές σε μελίσσια σημειώθηκαν και στο φράγμα Βασιλικών, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία.

Ήδη από χθες ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη έχει ενημερώσει με κατεπείγουσα έγγραφη ανακοίνωσή του τις αρμόδιες υπηρεσίες, το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, την Ελληνική Αστυνομία και τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας να βρίσκονται στην περιοχή, να την επιτηρούν και να ενεργήσουν με κάθε τρόπο για τη στήριξη και απομάκρυνση του άγριου ζώου.

Πρώτη φορά τόσο κοντά στη Θεσσαλονίκη

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης, Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης, είπε πως ένας πολίτης ανέφερε ότι είδε την αρκούδα στις 11:30 χθες το πρωί κοντά στο φράγμα Τριαδίου. «Έχει ενεργοποιηθεί άμεσα η Πολιτική Προστασία του δήμου, ενώ ενημερώσαμε το Δασαρχείο, αλλά και τους περιπατητές», τόνισε.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *