Η αλλαγή στην εικόνα της Toyota και η επιστροφή του σπορ χαρακτήρα σε αυτή σημαίνει τη δημιουργία νέων μοντέλων επιδόσεων.

Ο Ακίο Τογιόντα, ο πρώην Πρόεδρος της Toyota, μετάβαλε ουσιαστικά την εικόνα της εταιρείας στα σχεδόν 14 χρόνια που άσκησε τα συγκεκριμένα καθήκοντά του.

Ο Σάτο, ο νέος Πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας, ανέλαβε να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης σε αυτή αλλά και να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του στη δημιουργία νέων σπορ μοντέλων.

Όπως είναι γνωστό, σε ό,τι αφορά στα τελευταία η Toyota έχει στην γκάμα της το GT86 και τη Supra. Ωστόσο, υπάρχει η πιθανότητα να προστεθεί ένα ακόμα. Ένα όνομα (και μοντέλο) το οποίο έχει αφήσει έντονα το σημάδι του στις ειδικές διαδρομές και στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι: Τη Celica!

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιαπωνική αυτοκινητική ιστοσελίδα Best Car Web, o Σάτο παρακολούθησε πρόσφατα ένα αγώνα ράλι στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Συζητώντας με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια αυτού, το κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη Celica και ότι θα ήθελε να δει να επανέρχεται στην γκάμα της.

Οι συνάδελφοι της ιστοσελίδας θέλησαν να δώσουν συνέχεια στο θέμα. Έτσι, επικοινώνησαν με τον Σάτο ζητώντας περισσότερες διευκρινίσεις για το εάν η δήλωσή του σημαίνει ότι θα δημιουργηθεί ξανά το μοντέλο.

Από το γραφείο του έλαβαν την εξής απάντηση: «Ο Σάτο, ο καινούργιος Πρόεδρος της Lexus και της GR Toyota, έχει την πρόθεση να συνεχίσει τη δημιουργία νέων σπορ μοντέλων».

Διπλωματική απάντηση η οποία, ως τέτοια, δεν διευκρινίζει εάν η Celica θα επανέλθει στην παραγωγή ή όχι. Πάντως, και στο παρελθόν έχουν υπάρξει στελέχη τής Toyota τα οποία έχουν εκφράσει την επιθυμία να υπάρξει διάδοχος του μοντέλου, όπως και του MR2.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *