Οι Γερμανοί ήταν από τους πρώτους που έλαβαν κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Κατά συνέπεια, η Volkswagen πρωτοστάτησε μεταξύ των εταιρειών που πήραν μέτρα εναντίον της.

Πέρυσι, τα ανώτατα στελέχη της Volkswagen αποφάσισαν να σταματήσουν την επαγγελματική και εμπορική δραστηριότητα της εταιρείας με τη Ρωσία και διέκοψαν την παραγωγική δραστηριότητά τους εκεί. Ωστόσο, δεν περιορίστηκαν σε αυτό αλλά αποφάσισαν να επιτείνουν τις κυρώσεις εναντίον της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στους New York Times, η γερμανική εταιρεία πουλά όλες τις μετοχές της και το εργοστάσιό της σε τοπικό αντιπρόσωπό της.

Βάσει των πληροφοριών της εφημερίδας, η Volkswagen έκλεισε συμφωνία με την αντιπροσωπεία Avilon η οποία έχει έδρα στη Μόσχα, την ρωσική πρωτεύουσα.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστή επίσημα η οικονομική συμφωνία ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άνθρωποι της Avilon έδωσαν 135 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) για να αποκτήσουν το εργοστάσιο της Volkswagen στην πόλη Kaluga (νοτιοδυτικά τής Μόσχας), στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευάζονται 225.000 οχήματα ετησίως.

Ωστόσο, στην εφημερίδα, δεν διευκρινίζεται εάν στο συμβόλαιο υπάρχει ό όρος να μπορεί η γερμανική εταιρεία να επαναγοράσει το εργοστάσιο ή όχι, όταν σταματήσουν οι οικονομικές και πολιτικές κυρώσεις της Δύσης εναντίον της Ρωσίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η κατασκευή του συγκεκριμένου εργοστασίου κόστισε στην Volkswagen 774 εκατομμύρια ευρώ και η λειτουργία του ξεκίνησε το 2007. Η παραγωγική διαδικασία σε αυτό σταμάτησε πέρυσι αλλά οι περίπου 4.000 εργαζόμενοι σε αυτό λάμβαναν τον μισθό τους όλο το χρονικό διάστημα από τότε.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *