Η Google φέρεται να εργάζεται πάνω σε μια νέα εφαρμογή που θα δίνει μια ακόμα λειτουργία στο smartphone του οδηγού.

Μια πρώιμη έκδοση μιας λειτουργίας dashcam για το Google Pixel κυκλοφόρησε πρόσφατα, μάλλον εκ παραδρομής, αλλά φαίνεται καλά μελετημένη.

Η εφαρμογή αυτή, θα έρθει να προστεθεί στο πακέτο Personal Safety της Google, το οποίο μέχρι στιγμής διαθέτει για συσκευές Android προεκτάσεις όπως οι «Emergency Sharing», «Safety Check» και «Car Crash Detection». Το νέο στοιχείο θα είναι εκείνο που θα μετατρέπει την κάμερα του smartphone σε καταγραφικό της κίνησης μπροστά ή πίσω από το όχημα.

Τοποθετώντας το τηλέφωνο σε μια κατάλληλη βάση στο παρμπρίζ, η κάμερα μπορεί να καταγράφει εικόνα και ήχο ενώ το αυτοκίνητο κινείται. Τα αρχεία «συμπιέζονται» για να χωρούν πολλά στην υπάρχουσα κάρτα μνήμης αι είναι χαρακτηριστικό πως ανά λεπτό χρόνου εγγραφής εικόνας και ήχου, χρειάζονται μόλις 30 MB αποθηκευτικού χώρου.

Επιπλέον, τα video διαγράφονται αυτόματα μετά από τρεις ημέρες, εκτός εάν ο κάτοχος επιθυμεί να τα διατηρήσει αποθηκευμένα. Η λειτουργία μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ξεκινά αυτόματα μόλις συνδεθεί το τηλέφωνο με το σύστημα ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου και να διακόπτεται με την αποσύνδεση. Για την ολοκληρωμένη μορφή της εφαρμογής αυτής, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Ιούνιο όπου οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την επίσημη παρουσίασή της.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *