Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μίνι λεωφορείο με εξελιγμένη τεχνολογία.

Η Aiglon του Ομίλου Συγγελίδη αποκλειστικός διανομέας του ηλεκτρικού Bluebus 6m

Η Bluebus, κατασκευαστής 100% ηλεκτρικών λεωφορείων, αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή το ευρωπαϊκό της δίκτυο διανομής για το μίνι λεωφορείο 6 μέτρων και υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία στην Ελλάδα με τον Όμιλο Συγγελίδη.

Έτσι η Aiglon, θυγατρική του Ομίλου Συγγελίδη, θα είναι ο διανομέας του Bluebus 6m για την Ελλάδα και στη συνέχεια για την Κύπρο, όταν θα κυκλοφορήσει η δεξιοτίμονη έκδοσή του.

Αυτή είναι η πρώτη συμφωνία που έχει συνάψει η Bluebus για το πιο καινούργιο minibus της που εντάσσεται στη γκάμα των 100% ηλεκτρικών αστικών και προαστιακών λεωφορείων της.

Με μήκος λίγο λιγότερο από 6 μέτρα, το Bluebus έχει σχεδιαστεί για να κινείται με άνεση σε στενούς δρόμους στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε διαδρομές προς τα προάστεια.

Το Bluebus 6m σχεδιάστηκε στη Γαλλία με πλήρως οικολογική προσέγγιση. Έτσι η δομή του είναι 98% ανακυκλώσιμη, ενώ η αυτονομία του μπορεί να ξεπεράσει τα 280 χιλιόμετρα καθώς διαθέτει 3 πακέτα μπαταριών LMP (Lithium-Metal-Polymer) ενεργειακής χωρητικότητας 126 kWh.

Μπορεί να μεταφέρει έως και 35 επιβάτες και οι διαστάσεις του είναι 5,94 x 2,21 x 2,94 μέτρα.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *