Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε υπόμνημα ενώπιον του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου κατά της ανακήρυξης του «Εθνικού Κόμματος – Έλληνες» στις ερχόμενες εκλογές, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος. 

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, το υπόμνημα συνοδεύεται από υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικο που αποδεικνύουν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης, είχε την πρωτοβουλία για την κατάθεση στη Βουλή των διατάξεων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού και κάθε πολίτη να προστατεύει την δημοκρατία από τους εχθρούς της. Σε αυτό τον διαρκή αγώνα θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή».

Αίτηση εξαίρεσης τριών αρεοπαγιτών κατέθεσε το κόμμα Κασιδιάρη

Εν τω μεταξύ, την εξαίρεση τριών μελών της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, το οποίο θα κρίνει τις δηλώσεις συμμετοχών που έχουν καταθέσει τα κόμματα και οι συνασπισμοί, ζητά με αίτηση που υπέβαλε το «Εθνικό Κόμμα Έλληνες», του Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Χατζηλιάδης, ζητά την αποχή τριών Αρεοπαγιτών από τη σύνθεση του Ποινικού Τμήματος, επικαλούμενος δημοσιεύματα, βάσει των οποίων οι τρεις δικαστές πραγματοποίησαν προδιάσκεψη, ώστε να απορρίψουν τη συμμετοχή του κόμματος στις εκλογές.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *