Στις 7 το απόγευμα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της ψηφοφορίας για τις εκλογές 2023. Οι κάλπες θα κλείσουν και θα δοθεί στη δημοσιότητα το exit poll.

Στις 20:00 αναμένεται η πρώτη εκτίμηση για τα αποτελέσματα των εκλογών, σύμφωνα με τη Singular Logic. Στη συνέχεια και έως τις 10 το βράδυ αναμένεται η εκτίμηση των αποτελεσμάτων να επικαιροποιηθεί, καθώς θα έχει ενσωματωθεί μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων, ενώ θα υπάρχει και εικόνα για τους σταυρούς.

Στις 17:00 το υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει στην τελευταία ενημέρωση αναφορικά με τη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία των εκλογών 2023.

Σημειώνεται πως έως τις 19:00 οι ψηφοφόροι θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στα εκλογικά τμήματα της χώρας όπου είναι εγγεγραμμένοι. Σημειώνεται πως υπάρχει το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην περίπτωση που ο δικαστικός αντιπρόσωπος κρίνει ότι υπάρχουν ακόμη σε κάποιο εκλογικό κέντρο πολίτες που δεν έχουν προλάβει να ψηφίσουν και περιμένουν.

Υπενθυμίζεται πως τα 21.529 εκλογικά τμήματα υποδέχθηκαν περίπου 9,8 εκατ. εκλογείς (περίπου οι 400.000 είναι νέοι ψηφοφόροι ηλικίας 17-21 ετών), οι οποίοι ψηφίζουν κόμματα και σημειώνουν σταυρούς για την εκλογή των 300 βουλευτών που θα απαρτίζουν τη νέα σύνθεση του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν οι πολίτες που συμπληρώνουν το 17ο έτος της ηλικίας τους εντός του 2023 και είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων.

Συντονιστείτε στο iefimerida για να παρακολουθήσετε live τα αποτελέσματα των εκλογών 2023:

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *