Εκλογές 2023: Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή ο Νίκος Ανδρουλάκης

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε δεκτό τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη, προκειμένου να του αναθέσει την τρίτη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά τις εκλογές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, τρίτος στη σειρά πολιτικός αρχηγός, επέστρεψε την διερευνητική εντολή που έλαβε στην κυρία Σακελλαροπούλου αμέσως, χωρίς να κάνει χρήση. ‘Αλλωστε αυτό είχε αφήσει να εννοηθεί από πολύ νωρίς, πριν φτάσει στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Επιστρέφω την εντολή που έλαβα, καθώς δεν υπάρχουν περιθώρια για κυβερνητικές συγκλίσεις στη βάση προγραμματικών συνεννοήσεων» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη σύντομη συζήτησή του με την κυρία Σακελλαροπούλου κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τη διαδικασία των διερευνητικών εντολών και ανοίγοντας διάπλατα τον δρόμο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 25 Ιουνίου.

«Θα περάσουμε στο επόμενο στάδιο όπως προβλέπει το Σύνταγμα» είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Έκλεισε έτσι ο κύκλος των διερευνητικών εντολών προς τα κόμματα από την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, χωρίς, όπως αναμενόταν, να προκύψει κυβερνητική λύση ή έστω προσπάθεια κυβερνητικής λύσης.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *