Προβάδισμα 7,2 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει υπέρ της Νέας Δημοκρατίας δημοσκόπηση της RASS για λογαριασμό του ACTION 24.

Μάλιστα, το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος διευρύνεται, καθώς στην προηγούμενη σφυγμομέτρηση της ίδιας εταιρίας η διαφορά υπέρ της ΝΔ ήταν στο 6,6%.

Η πανελλήνια έρευνα που πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν τις εκλογές, εμφανίζει τη Νέα Δημοκρατία στην εκτίμηση ψήφου να συγκεντρώνει ποσοστό 35,8%, τον ΣΥΡΙΖΑ 28,6%, το ΠΑΣΟΚ 9,5%, το ΚΚΕ 6,7%, το ΜέΡΑ25 3,7% και την Ελληνική Λύση 3,4%.

Στο 1,6% και 1,5% αντίστοιχα μετρώνται η Πλεύση Ελευθερίας και η Νίκη, αρκετά μακριά από το 3% που θα τους εξασφάλιζε την εκπροσώπησή τους στη Βουλή.

Δημοσκόπηση RASS: Μητσοτάκη εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες στην οικονομία, ο «Κανένας» πάνω από τον Τσίπρα

Στην ερώτηση ποιον εμπιστεύονται περισσότερο για τη σωστή διαχείριση της οικονομίας, οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 39,9%, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ακολουθεί η απάντηση «κανέναν» με 27,8%, ο Αλέξης Τσίπρας καταγράφει ποσοστό 22,5% και ο Νίκος Ανδρουλάκης, 6,9%.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρείται στην κορυφή με 43%, ενώ ο Δημήτρης Κουτσούμπας εδραιώνει το προβάδισμά του έναντι του Αλέξη Τσίπρα στη δεύτερη θέση. Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ καταγράφεται με 34,7% θετικές γνώμες έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα. Στο 27% είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Κυριάκος Βελόπουλος στο 14,6% και ο Γιάνης Βαρουφάκης στο 14,5%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι σύμφωνα με τους πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 49%, ο Αλέξης Τσίπρας απαντά το 25,1% και «κανένας από τους δύο» το 24,9%.

Πάνω από 7 στους 10 πιστεύουν πως η ΝΔ θα «κόψει πρώτη το νήμα»

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία φαντάζει το απόλυτο φαβορί στη συνείδηση των περισσότερων ερωτηθέντων συγκεντρώνοντας ποσοστό 73,9% έναντι 18,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλο κόμμα απαντά το 1,6% των ερωτηθέντων.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *