Προβάδισμα 6,6 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου αποτυπώνει νέα δημοσκόπηση της RASS για λογαριασμό του Action24.

Η πανελλήνια έρευνα της εταιρείας, που δημοσιεύθηκε σήμερα, παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ λίγο κάτω από το 10%, την Ελληνική Λύση οριακά εκτός Βουλής, ενώ, αντίθετα, το «στοίχημα» δείχνει πως κερδίζει επίσης οριακά το ΜέΡΑ25.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων είναι:

Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι 9,9%, ενώ φτάνουν στο 3,8% όσοι απάντησαν πως δεν θα ψηφίσουν.

Στην παράσταση νίκης, η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, με πάνω από 7 στους 10 ερωτηθέντες να πιστεύουν πως θα «κόψει πρώτη το νήμα».

Στο ερώτημα «μεταξύ των Κ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να κάνει την κοινωνία πιο δίκαιη;», ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει το 35,2% των απαντήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας το 29%, ενώ «Κανένας» εκτιμά το 30,3%.

Δημοσκόπηση RASS: 4 στους 10 εμπιστεύονται Μητσοτάκη στην οικονομία

Στο ερώτημα της δημοσκόπησης «Ποιον εμπιστεύεστε ότι μπορεί να κάνει πιο σωστή διαχείριση της οικονομίας προς όφελος των πολιτών», οι πολίτες απαντούν πως εμπιστεύονται σε ποσοστό 39,8% Κυριάκο Μητσοτάκη, με 24,9% Κανέναν, με 22,6% Αλέξη Τσίπρα και με 9,8% Νίκο Ανδρουλάκη.

7 στους 10 συμφωνούν με τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές

Σε σχέση με τη γνώμη των ερωτηθέντων για τον αποκλεισμό του κόμματος Κασιδιάρη από τις εκλογές, συμφωνεί το 69,3% (άθροισμα όσων απάντησαν «Συμφωνώ» και «Μάλλον συμφωνώ»), ενώ διαφωνεί το 26,3% (άθροισμα όσων απάντησαν «Διαφωνώ» και «Μάλλον Διαφωνώ»).

Ερωτώμενοι «με ποιο κόμμα στο τιμόνι της χώρας αισθάνεστε μεγαλύτερη ασφάλεια», οι πολίτες απαντούν: Νέα Δημοκρατία 39,5%, Κανένα 21,5%, ΣΥΡΙΖΑ 17,3%, Άλλο 12,2%, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 7,4%.

Μοιρασμένες οι απόψεις για το τι πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ, αν δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση

Στην ερώτηση «στην περίπτωση που στις εκλογές δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση, τι θα πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής», οι πολίτες φαίνονται «μοιρασμένοι».

«Να μη συναινέσει και η χώρα να πάει σε εκλογές» απαντά το 27,9%, ακολουθεί με μικρή διαφορά στο 27,2% το «Να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αν πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ και να μπει στην κυβέρνηση». «Να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης αν πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και να μπει στην κυβέρνηση» 21,1%, «Να δώσει ψήφο ανοχής στο πρώτο κόμμα χωρίς να μπει στην κυβέρνηση» δηλώνει το 11%.

Πιο δημοφιλής πολιτικός αρχηγός ο Μητσοτάκης, ο Κουτσούμπας ξεπέρασε τον Τσίπρα

Στην ερώτηση για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προπορεύεται στις θετικές γνώμες, συγκεντρώνοντας το 44,3%, ενώ ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, βρίσκεται στη δεύτερη θέση, έχοντας 31,1% θετικές γνώμες, με τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 29,8%. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 28,4%, στην 5η ο Γιάνης Βαρουφάκης με 17,8% και στην έκτη ο Κυριάκος Βελόπουλος με 12,5%.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *