Βουλή: Ποιες έδρες κρατούν οι πολιτικοί αρχηγοί – Οι «τυχεροί» και οι «άτυχοι»

Η συγκρότηση σε σώμα της νέας Βουλής, αναμένεται την Κυριακή και ο διορισμός του προεδρείου της αναμένεται την Δευτέρα, με τους αρχηγούς των κομμάτων να αποστέλλουν τις προτάσεις τους για τον έστω και τυπικό διορισμό του προεδρείου της, πριν η Βουλή διαλυθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης θα κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης.  Εφόσον λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης κρατά την Α’ Θεσσαλονίκης, όπου η ΝΔ κερδίζει 9 έδρες, αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο Παναγιώτης Κόκκορης δεν θα εκλεγεί, αφού έχει βρεθεί στην 10η θέση σε σταυρούς.

Η απόφαση Μητσοτάκη σημαίνει επίσης ότι την δεύτερη έδρα της ΝΔ στον Έβρο κερδίζει ο Σταύρος Κελέτσης, ο οποίος έχει έρθει τρίτος σε σταυρούς. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν υποψήφιος και στον Έβρο, όπου η ΝΔ εκλέγει δύο βουλευτές και τώρα ο κ. Κελέτσης ανεβαίνει στην δεύτερη θέση.

Από την άλλη, στον Δυτικό Τομέα Αθήνας, όπου επίσης ήταν υποψήφιος ο κ. Μητσοτάκης την θέση κερδίζει ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη έκτη θέση στην καταμέτρηση των σταυρών. Στη συγκεκριμένη περιφέρεια, η ΝΔ εκλέγει πέντε έδρες.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρείται βέβαιο ότι θα κρατήσει την έδρα στην Α’ Πειραιά, οπότε δεν θα εκλεγεί ο Θοδωρής Δρίτσας.

Την έδρα στην Α΄ Θεσσαλονίκης θα κρατήσει και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Η κίνηση Ανδρουλάκη γίνεται προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία του στην εκλογική μάχη του Κινήματος στη Μακεδονία, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Από τη στιγμή που ο κ. Ανδρουλάκης επιλέγει να κρατήσει την έδρα στην Α’ Θεσσαλονίκης μένει εκτός Βουλής ο Χάρης Καστανίδης, ενώ στο Ηράκλειο εκλέγεται η Ελένη Βατσινά.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει την έδρα στην Λάρισα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα εκλεγεί η πρώτη σε σταυρούς στο νομό Λάρισας η κ. Χριστίνα Κοντογιάννη. Αντιθέτως εκλέγεται στην Αχαΐα, όπου ήταν επίσης υποψήφιος ο κ. Βελόπουλος, ο Γιάννης Λαϊνιώτης. Αντιστοίχως στην Α’ Θεσσαλονίκης εκλέγεται ο ο Χρήστος Αμανατίδης.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *