Βάλβης στον Realfm 97,8: Ο ομογενής πρέπει να ψηφίζει μόνο με το ελληνικό του διαβατήριο

Η ψήφος των ομογενών έχει συζητηθεί εκτενώς με αφορμή τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στις εκλογές.

«Από τα 69 μου χρόνια, τα 53 τα έχω ζήσει στο εξωτερικό. Μπορώ να εκφράσω ένα συναίσθημα που πιστεύω ότι καθολικά εκφράζει εκατομμύρια Ελλήνων της διασποράς. Και το συναίσθημα αυτό έχει να κάνει με το ότι πρώτη φορά ψηφίσαμε στον τόπο διαμονής μας, πρώτη φορά εφαρμόστηκε ένας νόμος που μπόρεσαν οι Έλληνες της διασποράς να ψηφίσουν από εκεί» είπε αρχικά ο Γιάννης Βάλβης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8.

«Θεωρώ δεδομένο για όλους ότι η διασπορά είναι κάτι πολύτιμο, κάτι που αντιπροσωπεύει την Ελλάδα και οικονομικά και πολιτιστικά και εκπαιδευτικά και ερευνητικά» σχολίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της AQUA CARPATICA.

«Δεν θέλει να νιώθει πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Ένιωσα εκτός από συγκίνηση που ψήφισα πρώτη φορά στην πρεσβεία του Βουκουρεστίου, το ζητούσα πολλά χρόνια οι Έλληνες της διασποράς, αυτοί που νιώθουν Έλληνες χωρίς να περνούν εξετάσεις, χωρίς προϋποθέσεις, να μπορούν όπως όλοι οι Έλληνες να εκφραστούν στις εκλογές» πρόσθεσε.

«Μπήκαν προϋποθέσεις. Απαράδεκτο. Ο Έλληνας της διασποράς που έχει διαβατήριο ελληνικό, πρέπει να έχει προϋποθέσεις για να ψηφίσει. Περνάει εξετάσεις εθνικοφροσύνης. Είναι διάκριση. Δεν έδωσες ελληνικό διαβατήριο; Τελείωσε!» επεσήμανε.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *