Η συνύπαρξη οδηγών αυτοκινήτων και ποδηλατών έχει ένα «αδύναμο» κρίκο. Και μια απλή κίνηση μπορεί να γλιτώσει και τους δύο από τα προβλήματα.

Ένα από τα πιο συχνά σημεία “τριβής” μεταξύ οδηγών αυτοκινήτων και ποδηλατών είναι το άνοιγμα της πόρτας από τους πρώτους.

Εκεί συνήθως συμβαίνουν και τα περισσότερα ατυχήματα, καθώς το ξαφνικό άνοιγμα της πόρτας χωρίς να ελεγχθεί αν πίσω έρχεται κάποιος ποδηλάτης (ή και μοτοσικλετιστής, ακόμα χειρότερα), είναι πιθανόν να οδηγήσει σε ένα ατύχημα.

Πως θα μπορούσαμε να γλιτώσουμε από ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Οι ειδικοί στην ασφάλεια συστήνουν διάφορους τρόπους, μεταξύ των οποίων και μία απλή και πολύ έξυπνη ιδέα.

Όπως βλέπουμε από το video, αυτό που προτείνουν είναι να συνηθίσουμε να ανοίγουμε την πόρτα αντί με το αριστερό, με το δεξί χέρι.

Η απλή αυτή αλλαγή στην καθημερινή μας συνήθεια έχει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι ότι καθυστερεί την διαδικασία, έτσι ώστε να υπάρχει ο χρόνος στον οδηγό να ρίξει μια ματιά στον καθρέπτη και να μπορεί να δει αν έρχεται κάποιος ποδηλάτης.

Η κίνηση αυτή επίσης δίνει την δυνατότητα στον οδηγό να στρέψει το σώμα του προς το πίσω μέρος του αυτοκινήτου και να ελέγξει, έστω και ασυναίσθητα, την κίνηση που υπάρχει πίσω.

Τέλος, το δεξί χέρι είναι συνήθως και το πιο δυνατό και γρήγορο στις αντιδράσεις, οπότε είναι πιο εύκολο να τραβήξει και πάλι πίσω την πόρτα πριν ανοίξει τελείως. Ή χρειάζεται έξτρα δύναμη αν, για παράδειγμα, φυσάει αέρας.

Σε κάθε περίπτωση, το video είναι αποκαλυπτικό για το πόσο μπορεί να βοηθήσει μία τόσο απλή διαφοροποίηση στις συνήθειές μας. Ας αρχίσουμε να το δοκιμάζουμε όλοι μας, και ίσως κάποια στιγμή να μας φανεί χρήσιμο.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *