Αργύρης: Στους δολοφόνους της πανδημίας που διέλυσαν το ΕΣΥ απαντάμε με ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις 21 Μάη

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού είναι αναμφισβήτητα το γεγονός που σημάδεψε την περίοδο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Γύρω από το ποιος θα πληρώσει τα σπασμένα και από αυτή τη νέα κρίση εξελίχτηκαν οι μεγαλύτερες συγκρούσεις των τεσσάρων τελευταίων χρόνων. Οι εργάτες και οι εργάτριες της Υγείας βρέθηκαν στο κέντρο τους. Είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα ότι οι ελλείψεις προσωπικού και ΜΕΘ απειλούσαν τις ζωές χιλιάδων ασθενών και επιβεβαιώθηκαν τραγικά με τις 19.000 θανάτους στα ράντζα. Ηταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα αφού είχαν διαλύσει το ΕΣΥ και τις ΜΕΘ μιας κυβέρνηση δολοφόνων με πατέντα.

«Όλοι στις 7 Απρίλη από το πρωί στις πύλες των νοσοκομείων μας με ντουντούκες, πικέτες, πανό, σε μαζικές παραστάσεις σε όλη την χώρα!» έλεγε το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή στην ανακοίνωσή του με τίτλο “να σπάσουμε το σιωπητήριο”, εκείνο τον Απρίλη του 2020.

Η κινητοποίηση πήρε τελικά πανεργατικές διαστάσεις και έγινε κέντρο για όλη την αριστερά. Η τεράστια επιτυχία της έσπασε την εκστρατεία συναίνεσης της κυβέρνησης και άνοιξε το δρόμο για όλο το εργατικό κίνημα να αντισταθεί στη δολοφονική διαχείριση της πανδημίας. Τα νοσοκομεία δεν σταμάτησαν από τότε να είναι στην πρώτη γραμμή αυτής της σύγκρουσης, με την αντικαπιταλιστική αριστερά να παίζει τον ίδιο προωθητικό ρόλο σε κάθε μάχη και σε κάθε καμπή.

Σε όλες τις συγκεντρώσεις στις πύλες και στο Υπουργείο Υγείας, σε όλες τις απεργίες και τις διαδηλώσεις που πολλαπλασιάστηκαν τους επόμενους μήνες, διεκδικώντας προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, δωρεάν μαζική ιχνηλάτηση, μάσκες και άλλα Μέσα Ατομικής Προστασίας, λεφτά για ΜΕΘ και εξοπλισμό, οι αγωνιστές/τριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν στήριγμα πολιτικά και οργανωτικά.

Η απόπειρα απόλυσης του Κώστα Καταραχιά από το ΕΣΥ, μέλους του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που πρωτοστατούσε σε όλες τις μάχες ενάντια στη δολοφονική κυβέρνηση μέσα και έξω από τα νοσοκομεία, ανατράπηκε κάτω από την πίεση ενός τεράστιου κύματος συμπαράστασης και απεργιακών κινητοποιήσεων σε πανελλαδικό επίπεδο. Ενός κύματος που ξέσπασε γιατί οι δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής αριστεράς έκαναν ξεκάθαρο ότι στο πρόσωπό του συμπυκνωνόταν όλη η προσπάθεια της κυβέρνησης να διαλύσει το συνδικαλισμό και να επιβάλει φίμωτρο στους υγειονομικούς, διώχνοντας τους πιο μαχητικούς εκπροσώπους τους.

Καθοριστική ήταν η συμβολή μας και στις μάχες της τελευταίας χρονιάς για να μην περάσουν οι απόπειρες ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, τόσο με τις δωρεές των Λάτσηδων, των Νιάρχων και των Βερδινογιάννηδων, όσο και με τα νομοσχέδια που άνοιγαν διάπλατα την πόρτα των νοσοκομείων στους ιδιώτες. Από τα Παίδων μέχρι το Γεννηματάς, ο Μητσοτάκης και οι υπουργοί του βρήκαν απέναντί τους μαζικότατες απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεμπρόστιαζαν τα ξεπουλήματα και ολόκληρη της πολιτική τους. Η Αργυρή Ερωτοκρίτου, παθολόγος είναι «απ’ αυτούς με τη ντουντούκα» που μπήκαν στο μάτι του υπουργού Υγείας και σήμερα υφίσταται τη συνδικαλιστική δίωξη από τη διοίκηση του Ευαγγελισμού.

Την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχουμε να συνεχίσουμε όλες αυτές τις μάχες. Για να επιβάλλουμε τα δίκια των εργαζόμενων στην Υγεία που παλεύουν προς όφελος όλων των εργαζόμενων που η υγεία και η ίδια η ζωή τους τσακίζεται καθημερινά από την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και περικοπών στην υγεία. Για να επιβάλλουμε με τις απεργίες μας μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις, αυξήσεις στους μισθούς, την κρατικοποίηση του κυκλώματος κλινικαρχών-εταιρειών φαρμάκου κάτω από εργατικό έλεγχο που κερδοσκοπούν ασύστολα. Για να επιβάλλουμε εν τέλει το δικό μας έλεγχο και δημοκρατία που θα εξασφαλίσει ότι η υγεία των απλών ανθρώπων είναι πάνω από τα κέρδη των καπιταλιστών.

Χρήστος Αργύρης, γιατρός-ακτινολόγος, μέλος ΔΣ συλλόγου Γεννηματά και Γ.Σ ΑΔΕΔΥ υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Β3 Νότιο Τομέα Αθηνών

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *