Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες, με οδηγό να κινείται πολύ πάνω από τα όρια ταχύτητας αλλά και από την τελική του αυτοκινήτου του.

Απίστευτο: Τον έπιασαν με Kia Soul να πηγαίνει με 194 χλμ/ώρα

Ο οδηγός συνελήφθη να ξεπερνάει κατά πολύ το όριο, με την ταχύτητα του να φτάνει τα 194 χλμ/ώρα.

Πιο συγκεκριμένα, βράδυ της Κυριακής, αστυνομικοί της αστυνομίας του Κάλγκαρι στον Καναδά, αναφέρουν ότι σταμάτησαν ένα Kia Soul, επειδή έτρεχε με 194 χλμ/ώρα. Δηλαδή 114 χλμ/ώρα πάνω από το αναρτημένο στην περιοχή όριο ταχύτητας των 80, και περίπου 30 χιλιόμετρα πάνω από την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου! του

Η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες στον 18χρονο οδηγό του για επικίνδυνη οδήγηση και ο ίδιος πρέπει να παρουσιαστεί υποχρεωτικά στο δικαστήριο τον επόμενο μήνα. Και αυτό γιατί στον Καναδά η νομοθεσία ορίζει αυτόματη δικάσιμο σε ταχύτητες άνω των 50 χλμ/ώρα από το όριο του δρόμου.

Στην ίδια πόλη έχουν σημειωθεί και άλλες παρόμοιες καταστάσεις με πρόσφατα οδηγό να πιάνει ταχύτητες σχεδόν 300 χλμ/ώρα.

Οι εκεί αστυνομικές αρχές πάντως το προσπαθούν: Τονίζουν διαρκώς με μηνύματα, emails κλπ. ότι η υπερβολική ταχύτητα δεν είναι μόνο επικίνδυνη για τον οδηγό, αλλά και για άλλα οχήματα, πεζούς και ποδηλάτες. Τα ατυχήματα που προκαλούνται από την υπερβολική ταχύτητα είναι συχνά σοβαρά, με ζημιές και τραυματισμούς, και σε πολλές περιπτώσεις, θανατηφόρες επιπτώσεις.

Η αναζήτηση λύσεων σε αυτό το πρόβλημα είναι ένα σημαντικό ζήτημα για την εκεί αστυνομία και την κοινότητα. Από την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας και των επιθεωρήσεων ταχύτητας, μέχρι την εφαρμογή αυστηρότερων νόμων και κυρώσεων για τους παραβάτες, οι αρχές είναι αποφασισμένες να μειώσουν την υπερβολική ταχύτητα.

«Η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση μπορεί να αποτελέσουν σημαντική λύση στην καταπολέμηση του προβλήματος», λέει ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας.

«Είναι προς το συμφέρον όλων μας να έχουμε ασφαλείς δρόμους. Όλοι οι οδηγοί πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την οδήγησή τους και να δείξουν σεβασμό για τους νόμους ταχύτητας και την ασφάλεια των άλλων».

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *