Η νέα εποχή για τη Fiat ορίζεται από την ηλεκτροκίνηση και αυτό φέρνει αλλαγές και στον εσωτερικό σχεδιασμό των μοντέλων της. 

Η Fiat, έχει αρχίσει να δραστηριοποιείται έντονα στην εξέλιξη των νέων μοντέλων της και αυτό που έχουμε δει ως τώρα είναι η αξιοποίηση του παρελθόντος της και των μοντέλα που έχουν πρωταγωνιστήσει σε αυτό.

Όπως φαίνεται η λογική αυτή θα συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο, ενώ η Fiat έδωσε στη δημοσιότητα σκίτσα από το εσωτερικό ενός μελλοντικού της μοντέλο που θα παρουσιαστεί εκτός απροόπτου το 2024.  Το μοντέλο αυτό μάλιστα μπορεί να είναι το νέο Panda, αν κρίνουμε από τη διαμόρφωση του πίσω καθίσματος του concept που παραπέμπει σε αυτό της πρώτης γενιάς. Που έχει σχεδιαστεί από τον Giugiaro και το πίσω κάθισμά του είναι πολυ-λειτουργικό.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς πάντως πηγή έμπνευσης είναι και το ιστορικό εργοστάσιο της μάρκας στο Lingotto που εγκαινιάστηκε πριν από έναν αιώνα, το 1923  και τα στελέχη της εταιρείας θέλησαν να τιμήσουν την επέτειο και με αυτόν τον τρόπο.

Ένα από τα χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικά στοιχεία του εργοστασίου ήταν το γεγονός ότι στην οροφή του είχε διαμορφωθεί πίστα στην οποία οι Ιταλοί έκαναν δοκιμές στα υπό εξέλιξη νέα μοντέλα τους, αλλά δοκίμαζαν και τη σωστή λειτουργία των αυτοκινήτων που κατασκευάζονταν λίγους ορόφους πιο κάτω.

Στα σκίτσα της Fiat βλέπουμε  ότι οι σχεδιαστές τους προσπάθησαν να ακολουθήσουν την οβάλ φόρμα που είχε αυτή αλλά και τη χρήση φωτεινών χρωμάτων και ανακυκλωμένων υλικών που δείχνουν σύγχρονα.

Για παράδειγμα, το σχήμα του τιμονιού και του ταμπλό, οι συρόμενες ποτηροθήκες, τα καθίσματα και τα προσκέφαλα αυτών τα οποία μοιάζουν με κυλινδρική μπάρα ήχου κα το πίσω κάθισμα είναι χαρακτηριστικά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο αμάξωμα, η Fiat δημοσίευσε μόνο μία φωτογραφία η οποία δείχνει τα χαρακτηριστικά LED φώτα να κυριαρχούν τόσο με τη διαμόρφωσή τους όσο και με τον όγκο τους.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *