Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Δεν πτοούμαστε από προσπάθειες εκφοβισμού

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την επίθεση στην οικία του Α’ Αντιπροέδρου της Ένωσης και τις απειλές που αναρτήθηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου» επισημαίνει η ΕΝΔΕ σε ανακοίνωσή της για την παρέμβαση με σπρέι που έγινε στην πρόσοψη του σπιτιού του στη Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πέμπτης.

Η παρέμβαση έγινε με αφορμή τον πλειστηριασμό σπιτιού ενός ηλικιωμένου στη Χαλκιδική, όπως αναφέρει το thestival.gr. Την ευθύνη ανέλαβε η αναρχική ομάδα «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης» σημειώνοντας πως πρόκειται για «ένα μήνυμα πως η υφαρπαγή των σπιτιών μας από τα τραπεζικά και επενδυτικά κοράκια δεν μπορεί να μείνει και δεν θα μείνει αναπάντητη».

«Διαβεβαιώνουμε, ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες προσπάθειες εκφοβισμού και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο», τονίζει η ΕΝΔΕ στην σχετική ανακοίνωση σημειώνοντας ότι η Ένωση, «επανειλημμένως, έχει αιτηθεί την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών».

Καταλήγοντας, η ΕΝΔΕ καλεί την Πολιτεία «να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος, διότι είναι θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας κατά των Δικαστικών Λειτουργών».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *