Η δύναμη του νερού είναι σχεδόν πάντα ισχυρότερη από την δύναμη της ανθρώπινης ανοησίας.

Με τις αλλαγές που εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια στο κλίμα του πλανήτη, είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε συχνά μπροστά σε φαινόμενα που μέχρι πριν λίγο καιρό μας ήταν άγνωστα.

Οι πλημμύρες είναι ένα από αυτά τα ακραία φαινόμενα που πλήττουν τον πλανήτη, ακόμα και περιοχές που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν τέτοιου είδους προβλήματα. Όπως για παράδειγμα αυτό που έγινε πριν λίγες ημέρες στην Ιταλία με τους πολλούς νεκρούς και τις μεγάλες καταστροφές μέσα στις πόλεις.

Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να προσέχουμε σε τέτοιου είδους έκτακτες περιστάσεις. Και γενικά να αποφεύγουμε κάθε κατάσταση που μπορεί να μας εκθέσει σε κίνδυνο.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο οδηγός μιας BMW βρίσκεται σε μία διασταύρωση, θέλοντας να διασχίσει έναν δρόμο που κατεβάζει πολύ νερό.

Ο οδηγός το σκέφτεται λίγο και τελικά παίρνει την απόφαση να πατήσει τέρμα το γκάζι ώστε να περάσει γρήγορα απέναντι.

Όμως η ορμή του νερού είναι τέτοια που τελικά παρασέρνει το αυτοκίνητο, το οποίο είναι πλέον έρμαιο των στοιχείων της φύσης. Όσο και αν φαίνεται σχετικά εύκολο το πέρασμα, τελικά πρόκειται για μία παγίδα από την οποία ο οδηγός δεν μπόρεσε να ξεφύγει.

Η περιπέτειά του είχε αίσιο τέλος, καθώς πολύ πιο κάτω η ένταση του νερού μειώθηκε, επιτρέποντάς του να ανακτήσει τον έλεγχο.

Όμως το παράδειγμά του θα πρέπει να προβληματίσει όλους μας, ιδίως όσους αψηφούν τους κινδύνους και θεωρούν ότι μπορούν να περάσουν από τέτοιες καταστάσεις.

Είναι άδικο να θρηνούμε κάθε τόσο την απώλεια συνανθρώπων μας η οποίοι από άγνοια ή υπερβολική σιγουριά χάνονται, ενώ θα μπορούσαν πολύ εύκολα να βάλουν την όπισθεν ή να αλλάξουν δρομολόγιο.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Εκλογές 2023

Που ψηφίζω: Μάθετε που ψηφίζετε βήμα-βήμα από την εφαρμογή του ΥΠ.ΕΣ.

Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών & τα exit polls.

Οδηγός εκλογών 2023: Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *