Τι καύσιμο επιλέγουν για τα οχήματα τους οι Έλληνες; Τι έδειξαν τα στοιχεία για τον Απρίλιο; Διαβάστε ποια είχαν άνοδο και ποια πτώση…

Όπως έχετε διαβάσει σε σχετικό άρθρο του Newsauto και αναφορικά με τις πωλήσεις των αυτοκινήτων, από την αρχή του έτους παρατηρείται σημαντική άνοδος. Το ρόλο τους παίζουν τα οχήματα που αγοράζουν τόσο οι εταιρείες leasing όσο και αυτές που δραστηριοποιούνται στο rent a car ενώ και οι λιανικές πωλήσεις δείχνουν να πηγαίνουν αρκετά καλά, αν και τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει μία σχετική πτώση.

Από τα χιλιάδες οχήματα όμως που έχουν ταξινομηθεί, τι καύσιμο είναι αυτό που προτιμούν οι αγοραστές; Βενζίνη, diesel, ρεύμα ή κάτι άλλο;

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΑΑ, ο Απρίλιος ήταν μήνας… βενζίνης με τη συντριπτική πλειοψηφία να αγοράζει οχήματα με αυτό το καύσιμο. Συγκεκριμένα το 46,6% επέλεξε αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης, παρουσιάζοντας μάλιστα άνοδο της τάξης του +1,8%, συγκριτικά με τον Απρίλιο του 2022.

Αντίθετα τα πετρελαιοκίνητα μοντέλα παρουσίασαν σημαντική πτώση, υποχωρώντας στο 11,7,%, από 16,2% που ήταν το μερίδιο την περυσινή χρονιά. Μία ποσοστιαία πτώση που έφτασε το -4,5%.

Άνοδο κατά μία ποσοστιαία μονάδα σημείωσαν τα υβριδικά οχήματα ενώ τα επαναφορτιζόμενα, τόσο αυτά που χρησιμοποιούν καύσιμο και ρεύμα (Plug-in hybrid) όσο και τα αμιγώς ηλεκτρικά παρουσίασαν οριακή άνοδο +0,6%.

Σταθερά παρέμειναν τα οχήματα με φυσικό αέριο, ενώ τα οχήματα με υγραέριο παρουσίασαν ποσοστιαία άνοδο +1,1%, αγγίζοντας το 3% επί του συνόλου.

Από την αρχή του έτους τα ποσοστά ανά καύσιμο κινήθηκαν ως εξής:

Βενζίνη 44,8%
Πετρέλαιο 15,5%
Υβριδικά 27,7%
Επαναφορτιζόμενα 9,2%
Φυσικό αέριο 0,3%
Υγραέριο 2,5%

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *