Για απόπειρα κόψιμο καλωδίων με τσεκούρι δικάστηκε ένας 40χρονος στον Βόλο την Τρίτη (23.05.2023).

Από τον 40χρονο ζητήθηκε από συμμορία να κόψει καλώδια από σφαγείο στον Βόλο, και οι ιδιοκτήτες υποστηρίζουν πως η ζημιά που προκλήθηκε στα συστήματα ψύξης ξεπερνά τα 7000 ευρώ.

Ο 40χρονος ηταν κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής καθώς πιάστηκε επ’ αυτοφώρω από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, τον πατέρα του και έναν υπάλληλο να βρίσκεται τα ξημερώματα της Τρίτης στην οροφή του κτηρίου κρατώντας στα χέρια του ένα τσεκούρι, για να κόψει τα καλώδια.

«Ήμουν δέκα χρόνια καθαρός και ξανακύλησα. Για όλα φταίνε τα ναρκωτικά. Πρέπει να σταματήσω και ναβρω δουλειά» είπε απευθυνόμενος στην έδρα ο κατηγορούμενος.

Μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο ιδιοκτήτης του σφαγείου περιγράφοντας πως τα τελευταία 24ωρα εγκατέστησε κάμερες και παρακολουθεί από το σπίτι του, την επιχείρηση, γιατί πριν λίγες ημέρες έπεσε θύμα κλοπής.

Την Δευτέρα τα ξημερώματα από τις κάμερες που έχει εγκαταστήσει είδε ένα αυτοκίνητο να πλησιάζει την επιχείρησή του και σήμανε «συναγερμός». Κάλεσε έναν υπάλληλο και τον πατέρα του και έτρεξαν στο σφαγείο. Είδαν συνολικά 4 άτομα να προσπαθούν να μπουν μέσα , αλλά κατάφεραν να πιάσουν μόνο τον 40χρονο που βρισκόταν στην οροφή. Για τους υπόλοιπους, οι μάρτυρες δήλωσαν πως τους γνώριζαν φυσιογνωμικά και ο κατηγορούμενος είπε πως τους ξέρει με τα παρατσούκλια τους.

«Όταν άρχισα να κόβω τα καλώδια άκουσα φωνές και άλλοι εξαφανίστηκαν. Όταν με έπιασαν οι ιδιοκτήτες μου έριξαν κάνα δυο σφαλιάρες», είπε.

Κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 μηνών με αναστολή.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *