Ο Πρόεδρος της Volvo ξεκαθαρίζει ότι απέχουμε πολύ ακόμα από την πλήρη αυτόνομη οδήγηση.

Η συνέντευξη που έδωσε σε Μέσα Ενημέρωσης της Αυστραλίας, ο CEO της Volvo, Jim Rowan, εκτός από αρκετές χρήσιμες πληροφορίες, έδωσε και αρκετή τροφή για σκέψη για το μέλλον της αυτοκίνησης. Ένας τομέας με τον οποίο ασχολήθηκε ο ισχυρός άνδρας της Volvo είναι η αυτόνομη οδήγηση η οποία παραμένει ένα από τα πιο καυτά ζητήματα στην επόμενη γενιά του τρόπου μετακίνησης.

Ο Jim Rowan εμφανίστηκε προβληματισμένος με τον τρόπο που έχει προσεγγιστεί το ζήτημα της αυτόνομης οδήγησης ξεκαθαρίζοντας ότι είμαστε ακόμα πολύ μακριά από σοβαρή λύση. Χαρακτηριστικά, για την αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 5, η οποία ουσιαστικά κάνει το όχημα να κινείται χωρίς τη βοήθεια του οδηγού, τόνισε ότι είμαστε πολύ μακριά από αυτήν την τεχνολογία και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο λέει ανοησίες.

Οι φράσεις του CEO της Volvo είναι χαρακτηριστικές: «Το να οδηγείς σε μια πόλη όπου υπάρχουν σχολεία, έργα και συνθήκες που αλλάζουν κάθε μέρα… νομίζω ότι απέχουμε πολύ, πάρα πολύ από την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας».

Η Volvo παρόλα αυτά δεν πρόκειται να σταματήσει να δουλεύει πάνω σε τέτοιου είδους συστήματα. Στόχος της εταιρείας είναι να αναπτύξει ένα λογισμικό το οποίο θα είναι απόλυτα ασφαλές και δοκιμασμένο ώστε όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές να το χρησιμοποιήσει προς όφελος του πολίτη και της κοινωνίας. Ήδη σε μοντέλα όπως το ηλεκτρικό EX90 χρησιμοποιεί έξυπνα συστήματα που έχει εξελίξει σε συνεργασία με την Google και την Luminar.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.