Σε λειτουργία τέθηκε στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), η ηλεκτρονική αίτηση για την απονομή αυξημένης Εθνικής Σύνταξης στους ομογενείς, προερχόμενους από την Αλβανία και την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Με τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία υπολογίζεται πως διευκολύνονται περίπου 70.000 δικαιούχοι. Πρόκειται για 15.000 που είναι ήδη συνταξιούχοι, ενώ δυνητικά ωφελούμενοι θα είναι περίπου 55.000 άτομα, οι οποίοι εκτιμάται ότι θα καταστούν συνταξιούχοι μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Gια την υποβολή της αίτησης, δεν υπάρχει προθεσμία υποβολής.Οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτονται την ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ ακολουθώντας την εξής διαδρομή: Ηλεκτρονικές υπηρεσίες για συνταξιούχους -> Ηλεκτρονική Υπηρεσία Υποβολής Αίτησης Συνταξιοδότησης, στην επιλογή: υποβολή Αίτησης Ομογενών https://www.efka.gov.gr/sites/default/files/2023-01/odigies-xrisis-aitisis-omogenon-012023.pdf (βάσει του άρθρου 73 του Ν. 4915/22)

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.