Την Τετάρτη πραγματοποιείται το πρώτο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας για τη νέα χρονιά στην Τουρκία, υπό την προεδρία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν πολλά θέματα περιφερειακής και εθνικής ασφάλειας, με κυριότερο αυτό της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Επιπλέον, επί τάπητος αναμένεται ότι θα τεθεί η κατάσταση που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τα αιτήματα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για την ένταξη στο ΝΑΤΟ και μετά την κλιμάκωση της έντασης από τον πρόεδρο Ερντογάν.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της γείτονος, όμως, καίριο ζήτημα για το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας (MGK) θα είναι και τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας και οι «προκλήσεις» της στο Αιγαίο.

«Σε αυτό το πλαίσιο, οι εξελίξεις στο Αιγαίο, στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο θα αξιολογηθούν επίσης στη συνεδρίαση και προβλέπεται να συζητηθούν οι προσπάθειες προστασίας των δικαιωμάτων της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ) στην ανατολική Μεσόγειο που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας σημαντικό κομμάτι αναμένεται να έχουν οι τουρκικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται στο βόρειο Ιράκ και τη Συρία, τις οποίες η Άγκυρα περιγράφει ως αντιτρομοκρατικές.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.