Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία καθώς ένας συνταγματάρχης στην Πολεμική Αεροπορία είχε μπλέξει με συμμορία στην οποία έδινε απόρρητα έγγραφα με αντάλλαγμα σεξουαλικές χάρες.

Επιστροφή στην Πολεμική Αεροπορία στην Τουρκία και επιβράβευση από Ερντογάν

Όπως αποκαλύπτει το Nordic Monitor, ο επικεφαλής της διεύθυνσης Αξιολόγησης και Ελέγχου της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας (DEDENT), Γιασάρ Καντίογλου, θεωρήθηκε ευάλωτος για εκβιασμούς λόγω των εξωσυζυγικών του περιπετειών, μία εκ των οποίων με ιερόδουλη.

Ο Καντίογλου, είχε επανειλημμένα παραβιάσει τους κανονισμούς στις μονάδες της Αεροπορίας που είχε εργαστεί και κρατούσε μυστικούς φακέλους στο προσωπικό του σημειωματάριο. Μάλιστα θωρούνταν ύποπτος για διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων με αντάλλαγμα σεξουαλικές χάρες.

Ακόμα είχε σχέσεις με μία συμμορία οργανωμένου εγκλήματος, που είχε εμπλοκή σε υποθέσεις πορνείας και είχε δημιουργηθεί με σκοπό να αποκτάει διαβαθμισμένο υλικό από αξιωματούχους του στρατού και γραφειοκράτες της κυβέρνησης, οι οποίες έγιναν γνωστές για πρώτη φορά το 2011 όταν οι εισαγγελείς στη Σμύρνη είχαν απαγγείλει κατηγορίες σε πολλούς υπόπτους.

Ο όγκος των εγγράφων που κατασχέθηκε από τους υπόπτους ενοχοποίησε τόσο απλούς πολίτες αλλά και στερεωτικό προσωπικό για διαρροή ευαίσθητων πληροφορίων συμπεριλαμβανομένων απόρρητων εγγράφων του ΝΑΤΟ στη συμμορία.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το όνομα του Καντίογλου ανακαλύφθηκε σε έγγραφα που εντοπίστηκαν στον μεγέθους 120 GB σκληρό δίσκο που κατασχέθηκε από το σπίτι της Ναρίν Κορκμάζ, μίας συνοδού πολυτελείας και κύριας υπόπτου στην οποία είχαν απαγγελθεί πολλαπλές κατηγορίες.

Τα ίδια έγγραφα βρέθηκαν επίσης σε φλασάκι που κατασχέθηκε από τον Μπιλκίν Οζκαϊνάκ, τον αρχηγό της εγκληματικής ομάδας. Αυτό έκανε τους εισαγγελείς να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οι πληροφορίες που συλλέγονταν από τα διάφορα μέλη της οργάνωσης κατέληγαν στα χέρια του αρχηγού της συμμορίας.

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος Κόσμος Δημοσιογράφοι του BBC ταυτοποίησαν τα ονόματα 12.200 νεκρών Ρώσών στρατιωτών Δημοσιογράφοι του BBC κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ονόματα Ρώσων στρατιωτών που πέθαναν στον πόλεμο στην Ουκρανία. 23/01/2023 22:17 Κόσμος «Πράσινο φως» από τους ΥΠΕΞ της ΕΕ για το νέο πακέτο προς το Κίεβο Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ έδωσαν την έγκριση τους για την αποδέσμευση του νέου πακέτου στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία. 23/01/2023 21:46 Κόσμος Καταθέτει αύριο ο Αντόνιο Παντσέρι για το Qatargate – Δίνει νέα ονόματα Ο Αντόνιο Παντσέρι πρόκειται να καταθέσει αύριο για το Qatargate, στο πλαίσιο της συμφωνίας 23/01/2023 20:44 Video Κόσμος Πυρ και μανία ο Ερντογάν με τη Σουηδία – Μην περιμένετε υποστήριξη για ένταξη στο ΝΑΤΟ Ξέκοψε οποιαδήποτε πιθανότητα υποστήριξης για ένταξη στο ΝΑΤΟ ο Ερντογάν 23/01/2023 20:36 Κόσμος Τουλάχιστον 23 άμαχοι νεκροί από επίθεση ενόπλων στο Κονγκό Τοπικός αξιωματούχος ανέφερε ότι 17 θαμώνες ενός μπαρ εκτελέστηκαν εν ψυχρώ ενώ επτά σπίτια πυρπολήθηκαν και καταστήματα λεηλατήθηκαν 23/01/2023 20:09 Κόσμος Η ουκρανική πόλη που δεν ήθελε να απελευθερωθεί Έντεκα μήνες μετά τη ρωσική εισβολή, εξακολουθούν να υπάρχουν τμήματα του ουκρανικού πληθυσμού που θα προτιμούσαν να ανήκουν στη Ρωσία 23/01/2023 20:00 Κόσμος Στο σκοτάδι το Πακιστάν – Τεράστια βλάβη στην ηλεκτροδότηση Οι διακοπές ρεύματος είναι συχνό φαινόμενο στο Πακιστάν το οποίο αντιμετωπίζει χρόνια ενεργειακή κρίση που επιτείνεται λόγω του περίπλοκου και γερασμένου συστήματος διανομής. 23/01/2023 18:57 Κόσμος Διώξεις για εσχάτη προδοσία σε πέντε ακροδεξιούς – Σχεδίαζαν την απαγωγή υπουργού Η ομάδα αυτή, αποτελούμενη από τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, σχηματίστηκε στα μέσα Ιανουαρίου 2022 και είχε θέσει ως στόχο της «την πυροδότηση συνθηκών εμφυλίου πολέμου στη Γερμανία με τη χρήση βίας» ελπίζοντας ότι θα ανέτρεπε την κυβέρνηση 23/01/2023 18:14 Κόσμος ΗΠΑ – Τουρκία: Ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των διαβουλεύσεων για τα F-35 Η συνάντηση έγινε στην Ουάσινγκτον. Το επόμενο ραντεβού θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα την άνοιξη του 2023 23/01/2023 17:58 Κόσμος «Μπλακ άουτ» στο αεροδρόμιο του Βερολίνου την Τετάρτη λόγω 24ωρης απεργίας Καμία επιβατική πτήση δεν θα προσγειωθεί ή απογειωθεί από το αεροδρόμιο εκείνη την ημέρα. 23/01/2023 17:41

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η συμμορία είχε αποκτήσει βίντεο ερωτικού περιεχομένου του Καντίογλου με μία εξωσυζυγική σχέση με μία γυναίκα τη Νεσί Εμινέ Γεσίλ. Μάλιστα σχεδίαζε να εκβιάσει τον Καντίογλου με αυτά τα βίντεο σε περίπτωση που δεν συνεργαζόταν.

Ο επικεφαλής της διεύθυνσης Αξιολόγησης και Ελέγχου της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, είχε πάθος με τη φωτογραφία κάτι που φαινόταν από τις αναρτήσεις του στα social media, καθώς ανέβαζε υλικό που ήταν σε πολεμικά αεροσκάφη σε περιοχές περιορισμένης πρόσβασης και τον είχε οδηγήσει σε προειδοποιήσεις από τους ανωτέρους του.

Τουρκία: Μπερμπάντης συνταγματάρχης έδινε απόρρητα έγγραφα για σεξουαλικές χάρες

Έγγραφα του Γενικού Επιτελείου με ημερομηνία 9 Μαΐου 2013, περιλαμβάνουν λίστα από παραβιάσεις που κατηγορείται πως διέπραξε ο Καντίογλου επειδή τράβηξε φωτογραφίες και βίντεο από με μαχητικά, την ώρα του εφοδιασμού με πυραύλους και οπλισμό.

Μάλιστα υπάρχουν αναφορές πως είχε εμμονή με τα μαλλιά του και φορούσε περούκα.

Εκείνη την εποχή ο Καντίογλου δεν προήχθη από το Γενικό Επιτελείου Στρατού, όπου είχε τον βαθμό του συνταγματάρχη και τον Αύγουστο του 2015 μετά την απαγγελία των κατηγοριών και ενόψει της επικείμενης δίκης, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα αποκαλύψεις για την προσωπική του ζωή και τις επιπτώσεις στα επαγγελματικά του καθήκοντα έφυγε από την Αεροπορία.

Λίγο αργότερα μετέβη στην πολιτική αεροπορία και στην εταιρία χαμηλού κόστους Pegasus, ωστόσο οι μαζικές εκδιώξεις στρατηγών της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και πιλότων μαχητικών μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την επιστροφή του.

Μάλιστα με τις ελλείψεις που υπήρξαν κυρίως στην ανώτερη διοίκηση των μονάδων εκπαίδευσης, η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέτρεψε την επιστροφή του παρότι είχε απομακρυνθεί λόγω του εγκληματικού του μητρώου.

Τον καιρό που βρισκόταν εκτός αεροπορίας είχε κατηγορηθεί ότι εργάζεται με το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντοπγάν, (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, AKP), για αναγνώριση αξιωματικών υπέρμαχων του ΝΑΤΟ σε ένα σχέδιο της κυβέρνησης να αλλάξει τον τουρκικό στρατό.

Ο Καντίογλου επέστρεψε στην Πολεμική Αεροπορία τον Νοέμβριου του 2016 και τον επόμενο χρόνο προήχθη στο βαθμό του ταξιάρχου ενώ έγινε και επικεφαλής στη βάση του Τσιγλί στη Σμύρνη.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.