Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εξήγγειλε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Β. Ελλάδος με αφορμή το νέο σχέδιο νόμου που αφορά τη μετατροπή των πέντε μεγάλων Μουσείων της Χώρας σε Ν.Π.Δ.Δ.

Οι δύο συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 24 Ιανουαρίου το πρωί στο Αρχαιολογικό και το Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023, η Υπουργός Πολιτισμού κα Λ. Μενδώνη, έδωσε σε Δημόσια Διαβούλευση το σχέδιο Νόμου που αφορά τη μετατροπή των πέντε μεγάλων Μουσείων της Χώρας σε Ν.Π.Δ.Δ.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού Βορείου Ελλάδος, για μία ακόμη φορά, δηλώνει ότι είναι κάθετα αντίθετος στο εν λόγω σχέδιο Νόμου και θα αγωνιστεί ώστε αυτό να μην προχωρήσει.

Στο πλαίσιο των δράσεων κατά του συγκεκριμένου σχεδίου Νόμου, θα προχωρήσει την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των υπαλλήλων του Υπουργείου πολιτισμού και σε ανάρτηση πανό διαμαρτυρίας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Ώρες συγκέντρωσης:
Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στις 10:00
Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στις 12:30

Για το Δ.Σ.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.