Τα θύματα phishing θα παίρνουν πλέον αποζημίωση από τις τράπεζες. Πρόβλεψη υπάρχει στο νομοσχέδιο και για όσους απολέσουν την κάρτα τους λόγω κλοπής.

Πιο αναλυτικά, τα θύματα ηλεκτρονικής απάτης θα έχουν την δυνατότητα να «δικαιωθούν», αφού οι τράπεζες θα τους δίνουν αποζημίωση, σύμφωνα με νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που βρίσκεται σε διαβούλευση.

Ωστόσο, πρόβλεψη θα υπάρχει και για όσους απολέσουν λόγω κλοπής την κάρτα τους. Κάθε μέρα, κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και σε χώρουν που υπάρχει συνωστισμός, υπάρχουν πολλά φαινόμενα κλοπών. Στο νέο νομοσχέδιο που βρίσκεται σε διαβούλευση θα δοθεί λύση.

Μέχρι εκείνος να δηλώσει την απώλεια ή την κλοπή, μπορεί να περάσει ένα μικρό χρονικό διάστημα, αρκετό όμως για να προχωρήσει σε αγορές αυτός που θα βρει την κάρτα.

Σε αυτή την περίπτωση ο κάτοχος της κάρτας ευθύνεται για τα πρώτα 50 ευρώ. Εάν δηλαδή αυτός που θα βρει την κάρτα, ψωνίσει 200 – 300 ευρώ, τη διαφορά από τα 50 μέχρι τα 200 την καλύπτει η τράπεζα και του την επιστρέφει.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.