Σε διάψευση των πληροφοριών για απευθείας ανάθεση στον διαγωνισμό προμήθειας καμερών στην ΕΛ.ΑΣ προχώρησε η Ελληνική αστυνομία.

Ρεπορτάζ για απευθείας ανάθεση στον διαγωνισμό προμήθειας καμερών – Διαψεύδει η ΕΛ.ΑΣ

Τις πληροφορίες έφερε στο φως η ιστοσελίδα mononews.gr, τονίζοντας ότι πολλαπλά ερωτήματα προκύπτουν πλέον για την σκοπιμότητα της κίνησης να προσκληθεί μόνο μια εταιρεία, η Vodafone, σε διαγωνισμό της Ελληνικής Αστυνομίας συνολικής αξίας 7,5 εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση αφορά την προμήθεια από την Ελληνική Αστυνομία μικρών φορητών καμερών επιτήρησης για τους αστυνομικούς στις περιπολίες τους.

Αναφέρεται ότι από το 2019, που το ελληνικό Δημόσιο δέσμευσε κονδύλια για το διαγωνισμό των καμερών επιτήρησης της ΕΛ.ΑΣ. έχουν γίνει δυο δημόσιες διαβουλεύσεις το 2021 και το 2020 πραγματοποιήθηκε επίσημο πληρωμένο πιλοτικό έργο. Από το 2019, αναφέρει, πολλές εταιρίες παρείχαν εξοπλισμό για αξιολόγηση, έκαναν πιλοτικές δοκιμές, συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις και μετέφεραν τεχνογνωσία στις επιτροπές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τελικά, αναφέρει, προσκλήθηκε μόνο μια εταιρεία, η οποία δεν είχε εμφανιστεί σε καμία προηγούμενη διαδικασία στη διαβούλευση.

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει δημοσίευμα ιστοσελίδας σχετικά με τον διαγωνισμό προμήθειας καμερών καταγραφής εικόνας και ήχου σε δημόσιους χώρους.

«Σε συνέχεια της από 24 Νοεμβρίου 2022 Ανακοίνωσης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι, για το διαγωνισμό προμήθειας καμερών καταγραφής εικόνας και ήχου σε δημόσιους χώρους ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, όπως ορίζει ο νόμος. Ως εκ τούτου, σημερινό δημοσίευμα που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου και αναφέρεται στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.