Ο Νίκος Φίλης για τα προεκλογικά «fake» της υπουργού Παιδείας

Η υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως, στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό χιλιάδων νέων από τα πανεπιστήμια λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, ισχυρίστηκε άλλη μια φορά, ότι έμπαιναν υποψήφιοι που είχαν γράψει «1 στα 20». Καλούμε την κα Κεραμέως να δώσει επίσημα στατιστικά στοιχεία από το 2010, όταν η υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου κατήργησε τη «βάση του 10» που είχε θεσπίσει η προκάτοχός της Μ. Γιαννάκου. Κι αν δεν έχει δυνατότητα να ανατρέξει σε παλαιότερα χρόνια, ας προσκομίσει στοιχεία από τις εξετάσεις του 2020, όταν η ίδια ήταν υπουργός Παιδείας. Τα όσα είπε η κα Κεραμέως δεν συνιστούν μια συνηθισμένη υπερβολή αλλά μια προσπάθεια προεκλογικής προπαγάνδας και παραπλάνησης των πολιτών για να δικαιολογήσει την πολιτική της. Αλήθεια, με τι βάση εισάγονται οι νέοι στα ιδιωτικά κολέγια, που στα πτυχία τους η κυβέρνηση έχει χαρίσει επαγγελματική ισοδυναμία με εκείνα των δημόσιων πανεπιστημίων; Ή ακόμα χειρότερα, πώς είναι δυνατόν σε ορισμένες περιπτώσεις να αναγνωρίζει τους τίτλους των κολεγίων και όχι ορισμένων τμημάτων δημόσιων πανεπιστημίων; (κάτι που φάνηκε πρόσφατα με το διαγωνισμό για διορισμούς στο δημόσιο). Το δικαίωμα των νέων στην μόρφωση είναι ιερό και δεν πρέπει να γίνεται αντικείμενο fake news και ψευδών. Με τέτοια, δεν μπορεί να κρυφτεί η σκανδαλώδης εύνοια της κυβέρνησης προς τα ιδιωτικά κολέγια. Στατιστικά στοιχεία λοιπόν να δώσουν -και έπεται συνέχεια.

Δέσμευση: ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα καταργήσει την λαιμητόμο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, θα αναβαθμίσει την ενιαία τριτοβάθμια εκπαίδευση και θα θέσει ακαδημαϊκά κριτήρια για την αξιολόγηση και πιστοποίηση, αντί για εμπορευματοποίηση, των ιδιωτικών κολεγίων.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.