Ο Τζον Αντζεμις απασχολεί τα βρετανικά και αυστραλιανά ΜΜΕ τόσο για τις επενδυτικές κινήσεις του που του αποφέρουν εκατομμύρια, όσο και για τις πανέμορφες γυναίκες που είχε πάντα στο πλευρό του

Την προπερασμένη Πέμπτη στο Polo bar στη Νέα Υόρκη ο Τζον Ατζέμις με τον Μπιλ Κλίντον και την παρέα τους. Αριστερά διακρίνεται ο σωματοφύλακας του επιχειρηματία, Νίκος Αραβαντινός
Το επιχειρηματικό δαιμόνιο
Ακίνητα συνολικής αξίας 600 εκατ. δολαρίων έχει στην κατοχή του ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας, οι δραστηριότητες του οποίου εξαπλώνονται με μεγάλη ταχύτητα στον χώρο της εστίασης. Το όνομά του συνδέθηκε αρχικά με τα κτηματομεσιτικά, στη συνέχεια με τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα boutique hotels ανά τον κόσμο, ενώ τα τελευταία χρόνια κυνηγά το πάθος του, τις μπιραρίες.
Ετσι, αγοράζει παμπ ανά την Αυστραλία εισάγοντας έναν νέο κώδικα διασκέδασης μετά την πανδημική εποχή. «Οι μπιραρίες ενέχουν ένα στοιχείο μεγαλύτερης πρόκλησης», δηλώνει σε συνεντεύξεις του ο Αντζεμις, ο οποίος έχει διανύσει μια μακρά διαδρομή ως σύμβουλος επενδυτών και επιχειρηματιών.
Προτού ανοίξει τη βεντάλια των επιχειρηματικών του πρωτοβουλιών, ο Ελληνοαυστραλός υπήρξε από τους πιο γνωστούς τραπεζίτες, επικεφαλής του τμήματος συγχωνεύσεων και εξαγορών της πολυεθνικής συμβουλευτικής εταιρείας KPMG. Στην αγορά θεωρείται ένας από τους πιο ευρηματικούς επιχειρηματίες, με τον ξένο Τύπο να τον χαρακτηρίζει «κολοσσό της φιλοξενίας και της εστίασης στην Αυστραλία». Η κουλτούρα της πολυεθνικής KPMG τον συνοδεύει ακόμη. Το πνεύμα της ομαδικότητας και της παροχής συμβουλών με μια ρηξικέλευθα σύγχρονη ματιά τού εξασφάλισε σε πολλές περιπτώσεις το διαβατήριο της επιτυχίας.
Κλείσιμο
Με σημαντική πείρα στα κτηματομεσιτικά, προέβαινε σε δυναμικές κινήσεις εξαγοράς κτιρίων, στα οποία έδινε μια άλλη διάσταση, άλλοτε μοντέρνα, άλλοτε πιο ρετρό. Κοινός παρονομαστής, όμως, σε κάθε ενέργεια η ολική αναδόμηση του χώρου με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού και με πολλές επιλογές για τον πελάτη. Συνήθως εξαγόραζε ξενοδοχεία μέτριας ποιότητας στα οποία έκανε ολική μεταποίηση, δημιουργώντας χώρους διασκέδασης και εκμεταλλευόμενος τις ταράτσες όπου έφτιαχνε δωμάτια με πανοραμική θέα. Μια τέτοια επένδυση στον χώρο της φιλοξενίας έκανε και στον πιο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου, την Oxford Street, όπου εξαγόρασε ένα ξενοδοχείο τριών αστέρων και το μετέτρεψε σε boutique hotel. Σε κάθε επιχειρηματική του δραστηριότητα προσανατολίζεται έχοντας κατά νου τις προσιτές τιμές και τις ανάγκες του κοινού. Το εκτόπισμα του Ελληνοαυστραλού φάνηκε το 2015, οπότε ίδρυσε με επιτυχία τον όμιλο Jaga Group που παρέχει πληθώρα υπηρεσιών και απαρτίζεται από μια μικρή και ευέλικτη ομάδα. «Ζούμε για το μέλλον» είναι το μότο του ομίλου. Το επιχειρηματικό παιδί του Αντζεμις, η Jaga, γεννήθηκε εν μέσω παγκόσμιας οικονομικής κρίσης ως μια ανάγκη για παροχή λύσεων στον τομέα της διαχείρισης ακινήτων και της εστίασης.
Ο οργανισμός έως σήμερα λειτουργεί ως συμβουλευτική εταιρεία που σκοπό έχει να προκρίνει δραστικές λύσεις πάνω σε μεγάλη γκάμα θεμάτων, από την εργασία μέχρι θέματα προσωπικής φύσης. Στοχεύει, δηλαδή, σε ένα πιο λειτουργικό μέλλον, ενώ την ίδια στιγμή δεν εγκλωβίζεται σε γεωγραφικά σύνορα και ηλικιακά όρια. Με βασικό συστατικό τη νοοτροπία της συνεργασίας, ο οργανισμός προβάλλει αναπτυξιακά έργα, σύγχρονες αρχιτεκτονικές απόψεις, οικονομικές συμβουλές και παράλληλα επιλέγει να διατηρεί έναν συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων για να μπορεί να μεταβάλλεται ανάλογα με τις απαιτήσεις των καιρών. Προσεγγίζει το κοινό έχοντας πλήρη εικόνα από τις επικρατούσες συνθήκες στις πόλεις, στις αγορές, στην εστίαση και διαθέτει εξειδίκευση σε εξαγορές, συμφέρουσες προτάσεις στο επιχειρείν, ενοικιάσεις και επενδύσεις.
Οι χρυσοφόρες παμπ
Η ευρηματικότητα του Αντζεμις φάνηκε την περίοδο της πανδημίας και της ερήμωσης στον χώρο της εστίασης, κάτι που επέβαλαν τα lockdowns. Τότε που το επενδυτικό έδαφος έμοιαζε άνυδρο, εκείνος έκλεινε σημαντικές συμφωνίες και με αστείρευτη ενέργεια προχωρούσε σε διαδοχικές αγορές με σκοπό να διαμορφώσει τον δικό του χάρτη φιλοξενίας και διασκέδασης φέρνοντας νέες τάσεις. Από τον Οκτώβριο, δε, ουκ ολίγα δημοσιεύματα αναφέρονται στην απόφασή του να συμπεριλάβει στις δράσεις του, εκτός από τα ξενοδοχειακά, και τις μπιραρίες. Μεταμορφώνει με έναν μοναδικό στυλιστικά τρόπο πολυτελείς χώρους σε παμπ.
Τον περασμένο χρόνο, μάλιστα, το ποσό που επένδυσε στις μπιραρίες έφτασε στα 50 εκατ. δολάρια μόνο σε τέσσερις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας. Οι καλά γνωρίζοντες την αγορά διαβάζουν πίσω από τις κινήσεις του την πρόθεση να χτίσει μια αυτοκρατορία εστίασης παρόμοια με εκείνη της μεγάλης αυστραλιανής εταιρείας Merivale. Μάλιστα πέρυσι έγινε είδηση η απόφασή του να εξαγοράσει μία ακόμη ξενοδοχειακή μονάδα σε παραλιακό σημείο του Σίδνεϊ, το «Noahs Bondi Backpacker Hotel», αντί του ποσού των 68 εκατ. δολαρίων. Πρόκειται για ένα κτίριο 1.087 τ.μ. με 260 κλίνες και με μια ταράτσα με θέα στον ωκεανό.
Με τη χαρακτηριστική αυστραλιανή προφορά του και το γνωστό φιλικό του ύφος που σε τίποτα δεν θυμίζει την καθημερινή δυτική τρέλα, ο Αντζεμις συνηθίζει να εξηγεί στις συνεντεύξεις του τους επιχειρηματικούς τους ελιγμούς. Η συζήτηση αποκτά, όμως, άλλο ενδιαφέρον τη στιγμή που φτάνει στις συνήθειες και την προσωπική ζωή του.
Ο γάμος στη Μύκονο
Η αδρεναλίνη, η ταχύτητα και η διαρκής εναλλαγή θα μπορούσαν να είναι το τρίπτυχο στο οποίο αποτυπώνεται η προσωπικότητα του επιχειρηματία. Η έντονη κοινωνική ζωή και οι γρήγορες αλλαγές συντρόφων, άλλωστε, έδωσαν και το έρεισμα σε διεθνή ΜΜΕ, όπως τη βρετανική «Daily Mail», να περιγράψουν τον επιχειρηματία ως playboy. Τα δημοσιεύματα όμως άρχισαν να πληθαίνουν από την ώρα που έγινε γνωστό ότι ο περιζήτητος εργένης αποφάσισε να παντρευτεί. Συγκεκριμένα, ο γάμος αναμένεται να τελεστεί στη Μύκονο το καλοκαίρι που μας έρχεται. Η εκλεκτή της καρδιάς του είναι το εντυπωσιακό πρώην μοντέλο και ηθοποιός Μέγκαν ΜακKένζι, με την οποία διατηρεί σχέση τα τελευταία έξι χρόνια. Ωστόσο, οι εντυπωσιακές θηλυκές παρουσίες, όπως φάνηκε και από την επιλογή της πρώην συντρόφου του, επίσης διάσημου μοντέλου, Τσεγιέν Τότσι, δεν είναι η μόνη αγαπημένη συνήθεια του επιχειρηματία. Πολυσυζητημένη είναι και η συλλογή αυτοκινήτων του.
Τα πολυτελή αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένης και της αιώνιας ερωμένης του Maserati, είναι από τα πιο πικάντικα θέματα συζήτησης στους κοσμικούς κύκλους του Σίδνεϊ. Εξάλλου, στην προσωπική ζωή του ο Αντζεμις ποτέ δεν επιλέγει χαμηλούς τόνους. Επίσης, οι ερωτικές του σχέσεις είναι πολλές, όπως άλλωστε και οι εξορμήσεις του σε εξωτικά μέρη με το πολυτελές γιοτ του. Οι γυναίκες με τις οποίες τον έχει απαθανατίσει κατά καιρούς ο φακός συνήθως έχουν διαγράψει σημαντική διαδρομή στον χώρο του μόντελινγκ και χαίρουν θερμής αποδοχής από το κοινό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τις έξαλλες πόζες τους να κερδίζουν χιλιάδες εκφράσεις θαυμασμού Αξίζει να αναφερθεί ότι η φωτογραφία από τη συνάντηση με τον Μπιλ Κλίντον στο “Polo Bar” ανασύρει και μια άλλη ιστορία με φόντο την Ελλάδα, καθώς στα αριστερά διακρίνεται ο σωματοφύλακας του Αντζεμις, Νίκος Αραβαντινός, σε βάρος του οποίου έγινε απόπειρα δολοφονίας το 2021 στη Μύκονο από δεκαπέντε αλλοδαπούς που τον λιθοβόλησαν με πρωτοφανή αγριότητα στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.
Σχεδόν δύο χρόνια μετά ο σωματοφύλακας δείχνει υγιής και μαζί με τον στενό του συνεργάτη και πρώην bodyguard των Καρντάσιαν, Ντέμη Βαλκάνο, ανέλαβε τη φύλαξη του Ελληνοαυστραλού επιχειρηματία με καταγωγή από το Καστελόριζο. Αυτό τον καιρό βρίσκονται μαζί του στη Νέα Υόρκη, όπου ο Αντζεμις χαλαρώνει από τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις ενώ παράλληλα σχεδιάζει τις χειμερινές του διακοπές στο κοσμικό Ασπεν.
Ειδήσεις σήμερα:
Τουλάχιστον 40 νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους στο Νεπάλ – Βίντεο από τις τελευταίες στιγμές
O Σούνακ τα βρίσκει σκούρα με Σκωτσέζο δημοσιογράφο που τον σφυροκοπά με την ίδια ερώτηση
Από την Αμερική η ομορφότερη γυναίκα στον κόσμο για το 2022
Κλείσιμο

Content snippet: CookieBar

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.