Να μην αυξηθούν οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων ζητά ο Δήμος Φυλής

Να παραμείνουν οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων στα επίπεδα της 31 ης Δεκεμβρίου 2021, ζήτησε από το Υπουργείο Οικονομικών το Δημοτικό Συμβούλιο Φυλής.
Κι αυτό γιατί, από την 1 η Ιανουαρίου 2022, ισχύουν αντικειμενικές τιμές αυξημένες κατά 40%, σε σχέση με το 2021, εκτός από την Πολεοδομική Ενότητα του Βιοτεχνικού Πάρκου (ΒΙΟΠΑ), όπου οι τιμές μειώθηκαν.
Η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου δέχεται ότι οι αυξημένες τιμές υπερβαίνουν τις πραγματικές τιμές στην αγορά, καθιστώντας απαγορευτική τη μεταβίβαση ακινήτων.
Επισημαίνει, ακόμα, ότι η αύξηση θα επηρεάσει ανοδικά τον ΕΝΦΙΑ και θα αποκλείσει πολλούς δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, λόγω αύξησης στην αξία της ακίνητης περιουσίας τους.
Την εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε, με εντολή του Δημάρχου Χρήστου Παππού, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Γιάννης Κρεμύδας. Ο Γιάννης Κρεμύδας μερίμνησε, σε συνεργασία με υπάλληλο της Οικονομικής Υπηρεσίας, για την ανάρτηση της
Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου στη σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έχει δώσει τη δυνατότητα στους Δήμους να εκφράσουν τις απόψεις τους μέχρι την 6 η Φεβρουαρίου 2023.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.