Η αξία της αγοράς του καφέ υπολογίζεται σε 225 δισ. δολάρια και οι περισσότερες εταιρίες του κλάδου προχωράνε σε σημαντικές επενδύσεις σε R&D προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα του καφέ

Την επιτάχυνση της υλοποίησης του πλάνου ανάπτυξης της σε παγκόσμιο επίπεδο επιδιώκει η BibeCoffee, η κορυφαία πλατφόρμα τηλεμετρίας στην Ευρώπη στην αγορά του καφέ, η οποία ανακοίνωσε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης ύψους 2,1 εκατ. ευρώ, μόλις 15 μήνες μετά την ολοκλήρωση του προηγούμενου γύρου. 

Του νέου γύρου ηγείται η Eleven Ventures, ένα από τα κορυφαία venture capital funds στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, το οποίο στο παρελθόν έχει επενδύσει σε ραγδάια αναπτυσσόμενες εταιρείες όπως η Payhawk, η Gtmhub και η Dronamics. Οι υφιστάμενοι επενδυτές Venture Friends, Uni.Fund και στρατηγικοί επενδυτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες επίσης συμμετέχουν στην χρηματοδότηση.

Η εταιρία με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα έχει αναπτύξει μία IoT λύση απομακρυσμένης διαχείρισης σε πραγματικό χρόνο, συνδέοντας οποιαδήποτε επαγγελματική μηχανή καφέ ή μύλο άλεσης καφέ στο cloud. Με αυτό τον τρόπο βοηθάει τις αλυσίδες και τους προμηθευτές καφέ να ελέγχουν και να βελτιώνουν την ποιότητα του καφέ που σερβίρεται. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το όραμα της BibeCoffee είναι να οδηγήσει την αγορά του καφέ σε έναν ψηφιακό μετασχηματισμό που βασίζεται στα δεδομένα που παρέχονται από τις μηχανές καφέ. Ο στόχος είναι ο εξορθολογισμός των σχετικών αποφάσεων από τις εταιρίες ώστε να διασφαλίσουν τους υψηλούς δείκτες ποιότητας του κάθε ροφήματος και να αυξήσουν την αποτελεσματική συντήρηση των μηχανών καφέ πετυχαίνοντας με αυτόν τον τρόπο την τελειότητα σε όλους τους τομείς της εφοδιαστικής τους αλυσίδας μέχρι στο τελικό σημείο παραγωγής και κατανάλωσης του καφέ.

Η αξία της αγοράς του καφέ υπολογίζεται σε 225 δισ. δολάρια και οι περισσότερες εταιρίες του κλάδου προχωράνε σε σημαντικές επενδύσεις σε R&D προκειμένου να βελτιώσουν την ποιότητα του καφέ, μέσω ελέγχων που πραγματοποιούνται σε όλα τα στάδια παραγωγής. Το πρόβλημα είναι ότι κανείς μέχρι τώρα δεν μπορεί να ελέγξει μέσω μίας αυτοματοποιημένης μεθόδου εάν αυτός ο «υψηλής ποιότητας» καφές φτάνει στην κούπα του τελικού πελάτη. Η τεχνολογία της BibeCoffee διασφαλίζει ότι ο καφές που καταναλώνει ο πελάτης στο τελικό σημείο, εκτελείται σύμφωνα με τα πρότυπα που ορίζονται από τις ίδιες τις εταιρείες, τους διανομείς και σύμφωνα με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Τους τελευταίους 15 μήνες, η BibeCoffee κυκλοφόρησε στην αγορά μια νέα εξελιγμένη έκδοση της συσκευής IoT που επιτρέπει στους πελάτες της εταιρίας να λαμβάνουν ακόμα πιο εμπλουτισμένα δεδομένα ενώ παράλληλα μπορεί πλέον να υποστηρίξει αμφίδρομη επικοινωνία με τις μηχανές καφέ. Με αυτόν τον τρόπο οι πελάτες τους έχουν την δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης, ελέγχου και διαμόρφωσης όλου του στόλου των μηχανών τους χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούν τα σημεία. Αυτό επιτρέπει τις τεχνικές ομάδες να προβλέπουν τυχόν ζημιές, να διαχειρίζονται και να ρυθμίζουν τις μηχανές απομακρυσμένα, ενώ παράλληλα βοηθάει τους προμηθευτές καφέ να ελέγχουν ό,τι ρόφημα σερβίρεται ώστε να διασφαλίζουν ότι πάντα προσφέρεται ο καλύτερος καφές, χωρίς συμβιβασμούς.

Την τεχνολογία της BibeCoffee έχουν πλέον εμπιστευτεί και εγκρίνει οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές μηχανών καφέ παγκοσμίως και η εταιρία έχει πελάτες από περισσότερες από 20 χώρες. Η ομάδα της BibeCoffee σχεδιάζει να επεκτείνει την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης που διαθέτει ώστε να αναπτυχθούν περαιτέρω οι AI δυνατότητες, να αναπτύξει white label συνεργασίες με κατασκευαστές μηχανών καφέ και να επεκτείνει την ομάδα στις ΗΠΑ και την Ασία.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.