«Μου εμφανίστηκε ως νευρολόγος και μου είπε ότι μπορεί με μια θεραπεία με φάρμακα και βλαστοκύτταρα να θεραπεύσει συγγενικό μου πρόσωπο, το οποίο έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας», λέει στο iefimerida συγγενής θύματος του ψευτογιατρού στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, περιγράφει και την εμπλοκή συνεργάτη τού ψευτογιατρού από τη Γερμανία:

«Στην αρχή, μας έστειλε σε έναν συνεργάτη του στη Γερμανία, υποτίθεται για να διαπιστώσει εάν μπορεί να εφαρμοστεί στον συγκεκριμένο ασθενή η θεραπεία. Οταν γυρίσαμε ήταν κατενθουσιασμένος, γιατί, όπως μας είπε, τα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά».

Έπαιρνε 25.000 ευρώ για κάθε θεραπεία με βλαστοκύτταρα και 200 ευρώ για ενέσιμα φάρμακα

Το θύμα του ψευτογιατρού αναφέρει και την «ταρίφα» που είχε ο γιατρός για τις θεραπείες με βλαστοκύτταρα, αλλά και για τα ενέσιμα φάρμακα. Ηταν 25.000 ευρώ και 200 ευρώ, αντίστοιχα.

«Για κάθε θεραπεία με βλαστοκύτταρα μας έπαιρνε 25.000 ευρώ, ενώ τα ενέσιμα φάρμακα κόστιζαν 200 ευρώ το κάθε φιαλίδιο».

«Μας έλεγε να σταματήσει τα φάρμακα που μας είχαν γράψει οι γιατροί»

Οπως αναφέρει ο συγγενής του ασθενούς, τον οποίο εξαπάτησε ο ψευτογιατρός, ο κατηγορούμενος δεν έπαιρνε μόνο τα χρήματα, αλλά έλεγε στους ασθενείς να σταματήσουν τις φαρμακευτικές αγωγές που τους είχαν δώσει οι γιατροί.

«Μετά από αρκετό καιρό της υποτιθέμενης θεραπείας διαπιστώσαμε ότι η κατάσταση της υγείας του συγγενικού μου προσώπου μάλλον χειροτέρευε και τότε άρχισαν να μπαίνουν ”ψύλλοι στα αυτιά μου”. Ο ίδιος έλεγε ότι θα έπρεπε να σταματήσει τα άλλα φάρμακα που μας είχαν γράψει οι γιατροί για να δούμε αποτελέσματα, και τον πιστέψαμε», λέει χαρακτηριστικά.

«Η κατάσταση γινόταν όλο και χειρότερη. Άρχισα να ψάχνω τους ιατρικούς συλλόγους και διαπίστωσα ότι δεν ήταν νευρολόγος, όπως υποστήριζε, αλλά φυσικοθεραπευτής. Από τότε προσπαθούμε να βρούμε το δίκιο μας. Μεγάλη προσοχή σε όλους αυτούς τους ψευτογιατρούς που υπόσχονται θαυματουργές θεραπείες. Ελπίζω τώρα να βρούμε το δίκιο μας».

Ενας ακόμα συγγενής θύματος του ψευτογιατρού μίλησε στο iefimerida και ζητάει δικαιοσύνη. Ο αδελφός του έφυγε από τη ζωή σε πολύ άσχημη κατάσταση, καθώς είχε σταματήσει τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθούσε.

«Ο αδελφός μου έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας. Εμφανίστηκε αυτός ο άνθρωπος και μας υποσχέθηκε ότι θα τον κάνει να περπατήσει. Όλα τα λόγια του αποδείχτηκαν ψεύτικα.

Μας είπε για μία επαναστατική μέθοδο και ότι θα έπρεπε να πάμε στη Γερμανία, σε έναν συνεργάτη του γενετιστή. Εμφανιζόταν ως νευρολόγος. Το συζήτησα με τον αδελφό μου και του είπα: ”Δεν έχουμε ελπίδες. Θες να δοκιμάσουμε; Ίσως σταθούμε τυχεροί”. Συμφώνησε και έκανε με συγγενικό μας πρόσωπο το ταξίδι στη Γερμανία. Είδαμε τον συνεργάτη του, ο οποίος εμφανιζόταν ως γενετιστής.

Όταν επέστρεψε, μας είπε ο ψευτογιατρός ότι θα έπρεπε να σταματήσει τη θεραπευτική του αγωγή και να ακολουθήσει τη συγκεκριμένη θεραπεία με βλαστοκύτταρα. Δυστυχώς, του δώσαμε 60.000 ευρώ. Έμαθα ότι από άλλους πήρε πολύ περισσότερα χρήματα. Δυστυχώς, τον πιστέψαμε πάνω στην απόγνωσή μας. Όταν βλέπεις ότι ο άνθρωπός σου είναι καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καροτσάκι ψάχνεις κάποιον να πιαστείς. Αυτός μου έλεγε ”ο αδελφός σου θα περπατήσει”. Εμφανιζόταν τόσο σίγουρος. Μιλούσε για γενετιστές στη Γερμανία, για επαναστατικές μεθόδους και διάφορα άλλα.

Τελικά, πριν από δύο χρόνια ο αδελφός μου έφυγε από τη ζωή σε πολύ άσχημη κατάσταση, καθώς είχε σταματήσει και τα φάρμακά του. Θέλουμε να τιμωρηθεί παραδειγματικά, αλλά δεν μπορώ να πω περισσότερα μέχρι να αποφασίσει η Δικαιοσύνη».

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.