«Το κρίσιμο ερώτημα, εάν δηλαδή τα 4,9 Ρίχτερ της Τετάρτης στα Ψαχνά της Εύβοιας, ήταν ο κύριος σεισμός , δεν μπορούμε να το απαντήσουμε. Κανένας επιστήμονας στον κόσμο δεν μπορεί να το απαντήσεις. Η Φύση έχει τους δικούς της κανόνες. Εμείς μπορούμε να εκτιμήσουμε κάποια στοιχεία που υπάρχουν», είπε ο Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» για τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε χθες στα Ψαχνά Ευβοίας.

Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, «η σεισμική ακολουθία από χθες το μεσημέρι, θεωρείται ότι είναι προς την θετική κατεύθυνση και αυτό μας δίνει ικανοποίηση. Όμως, χωρίς να αποκλείεται να έχουμε κάποιον σεισμό της τάξεως των 5,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ».

«Στην περιοχή υπάρχει δραστηριότητα επί εβδομάδες με σεισμούς μεγέθους ανάλογου. Το θετικό είναι ότι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα συνεκλήθη η Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου», τόνισε ο κ. Λέκκας.

Σχετικά με τις αναφορές του τις προηγούμενες ώρες για πιθανή «πολική βόμβα» στην Ελλάδα, ανάλογη με αυτήν των ΗΠΑ, ο Ευθύμης Λέκκας είπε ότι «είναι πιθανό να έρθει στην Ελλάδα μια “πολική βόμβα”, σε μικρότερη κλίμακα από αυτήν των ΗΠΑ. Αυτό είναι κυρίως μια υπόθεση εργασίας για να μας διευκολύνει επιχειρησιακά, δεν έχουμε κάποιο απτό στοιχείο».

Λίγο αργότερα, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, άφησε αχιμές για την Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου, λέγοντας πως υπήρξαν παραλείψεις στην συνεδρίαση της Τετάρτης για την Εύβοια και τονίζοντας πως πρέπει να επιδειχθεί μεγάλη προσοχή στην νότια Εύβοια και όχι μόνο στην κεντιρκή.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.