Καταγγελία-σοκ για την υπόθεση των Πετραλώνων: «Πώς συνδέεται με τη δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη»

Της Στεφανίας Κασίμη

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες η 30χρονη μητέρα του 7χρονου καταδικάστηκε σε ισόβια, ενώ ο Πολωνός σύντροφός της που είχε δολοφονήσει το 2017 τον μικρό Ανδρέα και τον είχε τσιμεντώσει σε ταράτσα διαμερίσματος, είχε αυτοκτονήσει στις φυλακές της Κέρκυρας, όπου ήταν προσωρινά κρατούμενος, τον Μάρτιο του 2022.

Πετράλωνα: Οι καταγγελίες του 17χρονου και του συγγραφέα για τον Πολωνό και τη δολοφονία στην Κυψέλη

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του συγγραφέα Χρίστου Κρεμνιώτη

«Η αναφορά του αγοριού, από την περίπτωση των Πετραλώνων, στην Εισαγγελία ανηλίκων γίνεται καλοκαίρι του 2017. Εξετάζεται πρώτη φορά από παιδοψυχολόγους πέντε μήνες μετά, τον Ιανουάριο του 2018 και στις 5/2/2018 αναφέρει στις ειδικούς ότι έχει εντοπίσει τα πρόσωπα που προέβαιναν στις καταγγελλόμενες πράξεις. Ωστόσο ο ρόλος των ειδικών ήταν να δουν κατά πόσο τα δύο μικρότερα αδέλφια -που μίλησαν πρώτα- έλεγαν την αλήθεια. Αποφαίνονται πως τα παιδιά λένε την αλήθεια και ότι η εικόνα του πατέρα, συνάδει με όσα τα τέκνα του καταλογίζουν. Κι όμως, η ΓΑΔΑ αναλαμβάνει  τέλη Αυγούστου του 2018, δηλαδή ακόμη έξι μήνες αργότερα!

Στις 31-8-2018 καταθέτω κατά την εξέτασή μου στην αστυνομία, ανάμεσα σε άλλα έγγραφα και τη λίστα με τα url του Facebook των ατόμων όπως τα δύο μικρότερα παιδιά μού τα είχαν υποδείξει. Ανάμεσα σε αυτά και το όνομα του δολοφόνου του επτάχρονου Ανδρέα για το μαρτύριο του οποίου προφανώς δεν γνωρίζαμε τίποτα. Τον  Σεπτέμβριο του ιδίου έτους, συγκεκριμένα στις 22-9- 18 ο ανήλικος, αναφέρεται και πάλι στον συγκεκριμένο άντρα περιγράφοντας συγκεκριμένες πράξεις.  Στις 30/9/20 καταθέτω και πάλι, στην ανακρίτρια πλέον,  τη λίστα των ατόμων στα οποία αναφέρονταν τα παιδιά, προφανώς, ανάμεσα τους και ο ακόμη και τότε μη ταυτοποιημένος Πολωνός. Στις 9-3-21 o δεκαεξάχρονος, μιλά και πάλι για τον συγκεκριμένο άνδρα, πάλι με ονοματεπώνυμο,  αυτή τη φορά στην Ανακρίτρια και καταγγέλλει, ξανά, συγκεκριμένες πράξεις εις βάρος του από τον αυτόχειρα Πολωνό», σημειώνει ο Χρίστος Κρεμνιώτης, σχετικά με όσα κατήγγειλε στην Εισαγγελία.

«Από τις ημερομηνίες προκύπτει ότι τουλάχιστον η κακοποίηση της αδελφής του δύστυχου αγοριού, αν μη τι άλλο για κάποιους μήνες, θα είχε αποφευχθεί εάν φυσικά το σύστημα -τουλάχιστον όσο αφορά τους ρυθμούς του- δρούσε άμεσα ως δίχτυ προστασίας των θυμάτων  και όχι κάλυψης  των θυτών.

Ωστόσο, οι πορείες των δύο υποθέσεων, σε πολλά σημεία παράλληλες -ακόμη και στις σαδιστικές τιμωρίες που έχουν καταγγελθεί από τα παιδιά και των δύο οικογενειών- εγείρουν και άλλα ερωτήματα που κάθε ένα εξ αυτών, αποτελεί και καταγγελία.  Με αφορμή την υπόθεση των Πετραλώνων, το συγκεκριμένο άτομο, καταγγέλθηκε από το 2018 έως το 2021 επωνύμως στις αρχές – και σε προανακριτικό και σε ανακριτικό στάδιο- τουλάχιστον τέσσερις φορές και όμως, όταν εντελώς τυχαία αποκαλύφθηκε η  μοίρα του επτάχρονου, το 2022, οι δύο υποθέσεις δεν συσχετίστηκαν.

Έτσι, συμπερασματικά:  από τον Αύγουστο του 2018 οπότε προσωπικά κατέθεσα  ανάμεσα σε όσα μού αποκάλυψαν τα παιδιά και το όνομα του συγκεκριμένου ανδρός, μέχρι το 2021, οι αρχές διατείνονταν ότι δεν το είχαν εντοπίσει. Από το δε 2022  όμως, οπότε και τον συνέλαβαν, η ευθύνη για τον μη συσχετισμό των υποθέσεων -και ενώ στο μεσοδιάστημα, 18 έως 22, το όνομα του έχει καταγγελθεί τέσσερις φορές- είναι τίνος;

Έγραψα παραπάνω ότι οι αρχές – και η κοινωνία συνέπραξαν: «και στη διαμόρφωση του ψυχισμού αυτής της μητέρας και στην παράταση κακοποίησης του κοριτσιού(του ενός δηλαδή εκ των δύο παιδιών της παραπάνω μητέρας), που με αλλεπάλληλες καταγγελίες κατόρθωσε να σωθεί και στη δολοφονία του επτάχρονου αγοριού αλλά  και στη διατήρηση της ελευθερίας του πατριού των παιδιών για πέντε έτη μετά το τέλος του μαρτυρίου του επτάχρονου οπότε, πιθανότατα και στην τέλεση πλήθους άλλων εγκλημάτων που θάφτηκαν στα ερείπια της κρατικής καρικατούρας μεν, από το ποιον της ίδιας της «κοινωνίας» δε.» Δεν είναι ασφαλώς δυνατό, να μην προστεθεί: συνέβαλαν καθοριστικά και  στη μαρτυρική έως εδώ πορεία των τριών παιδιών  της υπόθεσης των Πετραλώνων. Συμβάλλουν διαρκώς στην αύξηση των θυμάτων- που φοβούνται να μιλήσουν, επομένως, αφήνοντας ελεύθερους τους θύτες συνεπώς την εγκληματική τους δράση», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κρεμνιώτης στην καταγγελία του.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.