Χώροι αναψυχής, άθλησης, περιπάτου, με ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στη θάλασσα, αλλά και ένα σύγχρονο πεντάστερο ξενοδοχείο και τουριστικές κατοικίες προβλέπονται να δημιουργηθούν στο σημείο όπου βρίσκεται το εγκαταλελειμμένο κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού ενέκρινε κατά πλειοψηφία τους περιβαλλοντικούς όρους για τη δημοπράτηση και κατασκευή ενός τουριστικού χωριού υψηλών προδιαγραφών, καθώς και ελεύθερους χώρους για όλους τους πολίτες.

Πρόκειται για μια έκταση 161 στρεμμάτων μπροστά στη θάλασσα. Στο 80% της έκτασης θα δημιουργηθούν δημόσιοι κοινόχρηστοι χώροι για όλους τους πολίτες, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου, τένις και άλλων αθλημάτων, θα ανεγερθεί δημοτικό σχολείο και θα γίνει εκτεταμένη δενδροφύτευση. Στους όρους προβλέπεται ότι η δόμηση θα αφορά λιγότερο του 2% της συνολικής έκτασης, δηλαδή 28.000 τ.μ., όπου θα ανεγερθεί το ξενοδοχείο και οι λοιπές τουριστικές εγκαταστάσεις. Να σημειωθεί ότι η πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο θα είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους πελάτες των ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμασλή, με την ανέγερση ενός μεγάλου και σύγχρονου ξενοδοχείου ίσως να είναι το μεγαλύτερο σε όλο τον νομό Θεσσαλονίκης, με άμεση πρόσβαση στο αεροδρόμιο και με 12μηνη λειτουργία θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στον δήμο. «Η περιοχή επιτέλους αποκτά τουριστική ταυτότητα», τονίζει.

Τα επόμενα βήματα, μετά την ψήφιση των περιβαλλοντικών όρων, είναι να περάσουν από την αρμόδια Μητροπολιτική Επιτροπή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και εν συνεχεία να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για τη χρήση γης και τους όρους δόμησης. Με την έκδοση του ΠΔ θα ανοίξει ο δρόμος για τη δημοπράτηση και τη διαγωνιστική διαδικασία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από υποψήφιους επενδυτές.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.