Η Ferrari κατέθεσε τα δικαιολογητικά για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας βάσει του οποίου τα ηλεκτρικά της μοντέλα θα έχουν ήχο αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Για τη Ferrari, όπως και για κάθε αυτοκινητοβιομηχανία, η εποχή της ηλεκτροκίνησης θα φέρει πολλές αλλαγές.

Σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που κατατέθηκαν πρόσφατα από τη Ferrari για την αναγνώριση της σχετικής πατέντας, τα μελλοντικά της μοντέλα θα μπορούν να έχουν ήχο από εξάτμιση αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η Ferrari γνωρίζει πόσο σημαντικός είναι ο ήχος όχι μόνο για την απόλαυση της οδήγησης των αυτοκινήτων της αλλά και για το πώς αντιλαμβάνεται ο οδηγός την συμμετοχή του στις διαδικασίες.

Το εν λόγω δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το οποίο γίνεται λόγος και αποκαλύφθηκε από το carbuzz.com, αφορά ένα όχημα εξοπλισμένο με συσκευή αναπαραγωγής ήχου που μπορεί να συσχετιστεί με τη λειτουργία ηλεκτροκινητήρα. Για να επιτευχθεί αυτό, η Ferrari όπως φαίνεται θέλει να ενισχύσει τον ήχο του κάθε ηλεκτροκινητήρα που θα χρησιμοποιεί, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για αναπαραγωγή του από το πίσω μέρος του οχήματος.

Στα σχέδια φαίνεται η συσκευή που μοιάζει με ένα ηχείο κοντά στον πίσω άξονα, με την «τροφοδοσία» της να προκύπτει από την σειρά των ηλεκτροκινητήρων- χωρίς ωστόσο να προκύπτει από το σχέδιο πως ο ήχος θα παράγεται από τον ηλεκτροκινητήρα ή από κάποια άλλη πηγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσθήκη ήχου στα ηλεκτρικά μοντέλα, είναι κάτι που απασχολεί πολλές εταιρείες και μέχρι στιγμής έχουμε δει ορισμένες ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto  

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.