«Έως σήμερα η Αρχή έχει απευθυνθεί σε τέσσερα sms centers στην Ελλάδα. «Καθώς η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, στο παρόν στάδιο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτές θα είναι οι τελευταίες στην Ελλάδα ή όχι. Στις περιπτώσεις που βρίσκονται εταιρείες εκτός Ελλάδας –όπως έχει ήδη διαπιστωθεί– αλλά εντός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, η Αρχή έχει τη δυνατότητα να ζητήσει συνεργασία από τις εκάστοτε ομόλογες εποπτικές αρχές», 

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων τα οποία σχετίζονται με το Predator και τους εγχώριους στόχους του κακόβουλου λογισμικού.

μετά τη γνωστοποίηση επιβολής προστίμου στην Intellexa, λόγω άρνησης συνεργασίας με την Αρχή.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων εντόπισε πάνω από 20 στόχους του Predator στην Ελλάδα

Το insidestory.gr και το ρεπορτάζ των Τάσου Τέλλογλου και Ελίζας Τριανταφύλλου, επισημαίνεται ότι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εντόπισε κατά τη διάρκεια των ερευνών της περίπου 40 sms τα οποία είχαν «μολυνθεί» με Predator links και τα οποία είχαν αποσταλεί σε περισσότερους από 20 αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

«Έως σήμερα έχουν προκύψει περί τα 40 SMS αλλά η διερεύνηση συνεχίζεται» και πως αυτά «έχουν αποσταλεί σε λίγο παραπάνω από 20 αριθμούς». Άρα κάθε στόχος έχει λάβει πάνω από ένα sms-δόλωμα», σημειώνει χαρακτηριστικά η ΑΠΔΠΧ.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.