Επικίνδυνο «φάλτσο» Παπαστεργίου για Ξυλόκαστρο: «Το δυστύχημα δεν έγινε επειδή ήταν ή δεν ήταν ασφαλισμένη»!

Φέρει τον τίτλο του προέδρου της ΚΕΔΕ. Ο θεσμικός ρόλος του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Η θέση του, επικεφαλής των δημάρχων δεν επιτρέπει …«φάλτσα».

Ο λόγος για το δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης αναφερόμενος στο τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στην ανασφάλιστη εργαζόμενη στο Ξυλόκαστρο, αφού πρώτα ζήτησε να τηρηθεί «ενός λεπτού σιγή» στη συνέχεια, ανέφερε:

«Αν ήταν η εργαζόμενη, ασφαλισμένη ή όχι θα το δουν οι αρχές που ψάχνουν τις λεπτομέρειες του συμβάντος. Ούτως ή άλλως το δυστύχημα δεν έγινε επειδή ήταν ή δεν ασφαλισμένη, δηλωμένη στην “Εργάνη” ή όχι. Έγινε γιατί η δουλειά στην καθαριότητα είναι πολύ δύσκολο επάγγελμα»… 

Ο κ. Παπαστεργίου, επιχείρησε με συνοπτικές διαδικασίες να …ξεπεράσει το σοβαρό και ποινικό αδίκημα του δημάρχου, να απασχολεί μια ανασφάλιστη εργαζόμενη και επέλεξε να προβάλει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος (την οποία βέβαια δεν αμφισβητεί κανείς) βάζοντας με τον τρόπο αυτό σε δεύτερη μοίρα το σοβαρό παράπτωμα της δημοτικής αρχής.

Όμως, κ. Παπαστεργίου έχει  μεγάλη σημασία αν ήταν ασφαλισμένη ή όχι. Έχει μεγάλη σημασία ότι υπήρξε μια δημοτική αρχή που έβαζε μια ανασφάλιστη γυναίκα να μαζεύει τα σκουπίδια και δεν την εμφάνιζε ως εργαζόμενη του δήμου! Έχει μεγάλη σημασία ότι δούλευε με «μαύρα» χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς καμία προστασία της ζωής της…

Άρα, δεν δικαιούται να υποστηρίζει εκ του πονηρού (;) ότι “Αν ήταν η εργαζόμενη, ασφαλισμένη ή όχι θα το δουν οι αρχές που ψάχνουν τις λεπτομέρειες του συμβάντος”

Οι αρχές το έχουν ήδη δει κ. πρόεδρε της ΚΕΔΕ. Και έχουν επιβάλλει πρόστιμο για ανασφάλιστη εργασία.

Σε τέτοια ευαίσθητα ζητήματα, όπως ένα δυστύχημα το οποίο οδήγησε στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής, χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε κάθε είδους φραστικές διατυπώσεις.

Δεν συμφωνείτε κ. Παπαστεργίου;

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.