Εξίσου απορριπτέες στο σύνολό τους είναι και οι υποτιθέμενες κατηγορίες περί «ελληνικών προκλητικών ενεργειών», οι οποίες εκτοξεύονται από μια χώρα η οποία συστηματικά χρησιμοποιεί ανοιχτά την απειλή πολέμου, αμφισβητεί την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, συνάπτει ανυπόστατα και παράνομα μνημόνια αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας και καθημερινά παραβιάζει τον εθνικό εναέριο χώρο και τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Η Ελλάδα απορρίπτει στο σύνολο τους με τεκμηριωμένα επιχειρήματα τις «έωλες» αναφορές της Τουρκίας για τα ελληνικά νησιά, αναφέρουν διπλωματικές πηγές EUROKINISSI / ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ηχηρή απάντηση στις απειλές που εκτοξεύει και τη προκλητική τακτική που εφαρμόζει η Τουρκία σε βάρος της χώρας μας υπογράφοντας «ανυπόστατα και παράνομα μνημόνια» δίνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι απορρίπτουν τις έωλες τούρκικες αιτιάσεις περί αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών.

Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, οι πρόσφατες αναφορές Τούρκων αξιωματούχων περί αποστρατικοποίησης ελληνικών νησιών αποτελούν μια επανάληψη των τουρκικών έωλων αιτιάσεων τις οποίες η Ελλάδα έχει επανειλημμένα απορρίψει στο σύνολο τους με σειρά από τεκμηριωμένα επιχειρήματα, τα οποία περιέχονται και στις σχετικές επιστολές, που έχουν αποσταλεί στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.

Οι εν λόγω κατηγορίες ξεπερνoύν κάθε όριο λογικής και δεν πείθουν την διεθνή κοινότητα.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.