Τέλος στις ελπίδες όσων ζητούσαν στήριξη και παραμονή της Νοσηλευτικής Σχολής στο Διδυμότειχο φαίνεται να βάζει η σημερινή απάντηση του Πρωθυπουργού στην συνέντευξη Τύπου στην Αλεξανδρούπολη, όπου μιλά ξεκάθαρα για μεταφορά της Σχολής στην Αλεξανδρούπολη Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την Νοσηλευτική Διδυμοτείχου που φιλοξενεί φέτος μόλις 9 νέους φοιτητές και για τα σχέδια της κυβέρνησης για την Σχολή, ο πρωθυπουργός απάντησε: “που πρέπει να βρίσκεται η Νοσηλευτική Σχολή είναι ένα αντικείμενο συζήτησης και ακούω τις απόψεις αυτές που λένε ότι θα έχει λογική, από τη στιγμή που μπορούμε να ενισχύσουμε το Διδυμότειχο με άλλα τμήματα, η Νοσηλευτική ενδεχομένως να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη για να είναι κοντά στο ίδιο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Είναι μία άποψη που νομίζω ότι έχει μία βάση“. Με αυτή την δήλωση φαίνεται πως η Κυβέρνηση ξεκάθαρα παίρνει θέση υπέρ της μεταφοράς της Νοσηλευτικής Σχολής στην Αλεξανδρούπολη, ένα ενδεχόμενο που τα τελευταία χρόνια και όσο πληθαίνουν τα προβλήματα της σχολής γίνεται ολοένα και πιο πιθανό, με σχετικές κινήσεις να έχουν σημειωθεί κατά το παρελθόν αλλά και αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία. Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους στην Θράκη και στις χθεσινές του δηλώσεις ο Πρωθυπουργός μίλησε πολλές φορές και με κάθε αφορμή για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο αλλά και για τα νέα τμήματα που σχεδιάζονται ενώ συγκεκριμένα για το Διδυμότειχο δήλωσε πως το Τμήμα Ψυχολογίας θα λειτουργήσει και μάλιστα από την επόμενη χρονιά (δείτε αναλυτικά το θέμα ΕΔΩ).

Επιπρόσθετα ο Πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για το Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, το οποίο παρότι έχει κηρυχθεί Άγονο Τύπου Α αντιμετωπίζει ακόμα υποστελέχωση και ελλείψεις ιατρικού προσωπικού.

“Η περαιτέρω ενίσχυση του νοσοκομείου ανεξαρτήτως της παρουσίας της Νοσηλευτικής είναι κάτι το οποίο μας προβληματίζει και γνωρίζετε πολύ καλά τα προβλήματα που έχουμε αντιμετωπίσει σχετικά με τη στελέχωση των νοσοκομείων ειδικά αυτών που βρίσκονται στην εντός εισαγωγικών ή εκτός εισαγωγικών άγονη γραμμή. Έχουν γίνει συγκεκριμένες εξαγγελίες για το ζήτημα αυτό. Θα ενημερωθώ συγκεκριμένα, δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, θα ζητήσω όμως να έχω μία ενημέρωση από τον υπουργό και την αναπληρώτρια υπουργό” δήλωσε ο Πρωθυπουργός και αναγνώρισε παράλληλα ότι το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου καλύπτει πολλές ανάγκες όχι μόνο του ντόπιου πληθυσμού αλλά και παράτυπων μεταναστών και προφανώς και των Ενόπλων Δυνάμεων.

3ο Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο 

“Και μια ακόμα ξεχωριστή αναφορά για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης” θέλησε να κάνει ο Πρωθυπουργός πριν λίγη ώρα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής. “Δεν το κρύβω, ο στόχος μας είναι να καταστεί το 3ο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη χώρα. Και ναι, θα λειτουργήσει από την επόμενη χρονιά Τμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο και από τη μεθεπόμενη Τμήμα Εργοθεραπείας στην Κομοτηνή”, δήλωσε. Επιβεβαίωσε έτσι την πληροφορία που μετέδιδε τις προηγούμενες μέρες το Ράδιο Έβρος σχετικά με αυτή την εξέλιξη, κλείνοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη συζήτηση για το χρόνο λειτουργίας του υπό ίδρυση Τμήματος.

Ωστόσο για να γίνει κατορθωτό να λειτουργήσει από την επόμενη χρονιά (προφανώς την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά εννοεί ο κ. Μητσοτάκης, συνεπώς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο), πρέπει να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση ή ανάλογο Προεδρικό Διάταγμα, καθώς το Τμήμα Ψυχολογίας δεν έχει ακόμα ιδρυθεί και δεν υφίσταται ακόμα νομικά. Εκκρεμεί, άλλωστε, και το ζήτημα της προσωρινής στέγασης, έως ότου ολοκληρωθεί η ανέγερση των μόνιμων εγκαταστάσεων. Αυτά τα δεδομένα υποθέτουμε έχουν συζητηθεί ήδη κατά τη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης στην Πρυτανεία, κι απομένει τις επόμενες μέρες να αποσαφηνιστεί τι αποφασίστηκε, ώστε να προλάβει η νέα διοίκηση του ΔΠΘ να ετοιμάσει όλα τα απαιτούμενα. Ως γνωστόν, για να λειτουργήσει η νέα Σχολή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πρέπει να ενταχθεί το Τμήμα Ψυχολογίας στο επόμενο μηχανογραφικό και να προλάβουν να γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες στο κτίριο που θα τη στεγάσει πρσωρινά, ώστε σε λίγους μήνες να εκπληροί όλες τις υψηλές προδιαγραφές που έχει ήδη θέσει η Σύγκλητος.

Ράδιο Έβρος 97.1 | radioevros.gr

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.