Ακρίβεια: Πιο «αλμυρή» η φέτα στο «Καλάθι του νοικοκυριού» – Δείτε την διαφορά στις τιμές

Η μάχη με την ακρίβεια αποτελεί καθημερινή αγωνία για τους καταναλωτές. Το «Καλάθι του νοικοκυριού» είναι ένα από τα μέτρα που επιστρατεύτηκαν για να δώσουν μία οικονομική ανάσα.

Ύστερα από 13 εβδομάδες που έχει ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο μέτρο, εξακολουθεί να προβληματίζει τους καταναλωτές, όπως και συνολικά οι τιμές των προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, ενώ οι καταναλωτικές οργανώσεις έχουν καταγγείλει επανειλημμένως τρικ από την πλευρά των βιομηχανιών, κάποιες από τις οποίες συνδύασαν την αύξηση στις τιμές των προϊόντων με τη μείωση της ποσότητας στις συσκευασίες. Ακόμη ένα «κόλπο» που έχει καταγγελθεί είναι ότι υπάρχουν προϊόντα στο ράφι που είναι φθηνότερα από αυτά που περιλαμβάνονται στο “καλάθι του νοικοκυριού”.  

Σε φωτογραφία που μας έστειλε από σούπερ μάρκετ, εντόπισε πώς η φέτα που περιλαμβάνεται στο «Καλάθι του νοικοκυριού» είναι πιο ακριβή από όλες τις άλλες που βρίσκονται εκτός. Συγκεκριμένα η φέτα του «Καλαθιού» στοιχίζει 12,83 ευρώ το κιλό, ενώ δίπλα της υπάρχουν ομοειδή προϊόντα που είναι πιο οικονομικά . Στη βιτρίνα του καταστήαμτος με τα τυροκομικά υπάρχουν ακόμη πέντε φέτες, η αξία των οποίων, σύμφωνα με τα ταμπελάκια τιμών, είναι πιο οικονομικές. Στοιχίζουν από 11,10 ευρώ το κιλό έως 12,38 ευρώ το κιλό η πιο ακριβή. Η διαφορά, λοιπόν, ανάμεσα στις φέτες εκτός «Καλαθιού» και της φέτας που περιλαμβάνεται στο «Καλάθι» ανέρχεται από  0,45 ευρώ το κιλό έως και 1,73 ευρώ το κιλό.

Από Epi kairos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.